2023. 10. 15. - 10:20

Modern város: indul az új híd építése Békéscsabán

Modern város: indul az új híd építése Békéscsabán

Új híd épül a Deák utca és a József Attila utca között Békés vármegye székhelyén. Október 15-én  lezárták a hidat, hogy elkezdődhessenek a munkálatok.

Indul az új híd építése Békéscsabán, a Deák utca és a József Attila utca között. Október 15-én, vasárnap a híd lezárásra került, így a munkálatok kezdetüket vehetik – tudatta közösségi oldalán Szarvas Péter polgármester.
 
A városatya kitért arra, hogy egy korábbi statikai vizsgálat szerint az építmény állapota nagyon rossz, felújítás helyett indokoltabb egy, a kerékpáros forgalom számára is alkalmas híd kialakítása.
 
Modern város: indul az új híd építése Békéscsabán - így fog kinézni
Modern város: indul az új híd építése Békéscsabán - így fog kinézni
 
A javaslatnak megfelelően egy új, 5 méter széles hidat építenek a Modern Városok Program keretében. Ezt a gyalogosok és a kerékpárosok egyaránt biztonsággal használhatják majd.
 
A munkálatok végeztével kihelyezik majd az Ásító inas szobrot is a kormány 100 százalékos támogatásával. A kivitelezés várhatóan 360 napig tart – írta közösségi oldalán Szarvas Péter.
 
Fotó: Facebook.com/szarvas.peter.bcs
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.