2023. 06. 27. - 09:00

Nagy tervei vannak az Óbudai Egyetemnek Salgótarjánnal

Nagy tervei vannak az Óbudai Egyetemnek Salgótarjánnal
Salgótarjánban tartotta Egyetemi Tanács ülését az Óbudai Egyetem, melynek a salgótarjáni Képzési Központtal és Kutatóhellyel komoly tervei vannak.
Salgótarjánnak nagy szüksége lenne egy új tudásbázisra, agytrösztre – fogalmazott Facebook-bejegyzésében a polgármester, Fekete Zsolt.
 
Az Óbudai Egyetem június 20-án Salgótarjánban, a Képzési Központ és Kutatóhely Rákóczi úti épületében a tartotta az Egyetemi Tanács ülését, s előtte  lehetőség nyílt egyeztetni az intézmény további salgótarjáni terveiről – számolt be közösségi oldalán a városatya.
 
Mint írta, örömmel nyugtázta, hogy az Óbudai Egyetemnek közép- és hosszú távon komoly tervei vannak a salgótarjáni Képzési Központtal és Kutatóhellyel, s ő bízik a további sikeres együttműködésben.
 
Nagy tervei vannak az Óbudai Egyetemnek Salgótarjánnal
Nagy tervei vannak az Óbudai Egyetemnek Salgótarjánnal
 
Az Óbudai Egyetem a térség gazdaságát is fejleszteni szeretné – közölte Kovács Levente rektor az eseményen. Ennek megerősítéseként az intézmény szorosabb együttműködést alakít ki Salgótarján önkormányzatával és a helyi cégekkel is.
 
Közölte: az egyetem a modellváltásakor kötött az állammal egy hosszú távú finanszírozási szerződést, s ebben a salgótarjáni képzés továbbfejlesztése kiemelt pont.
Ehhez kapcsolódóan hirdettek meg a városban már nem csupán mérnökinformatikus, hanem gazdasági és villamosmérnöki alapképzéseket is – tudatta a 3100.hu.
 
A központ az ipari cégekkel történő együttműködést is magasabb szintre emelné, s itt nemcsak a duális képzésről van szó.
 
Kovács Levente beszámolt arról, hogy az Óbudai Egyetem olyan lehetőségeket kutat fel, amelyekkel „az ipar által innovált felsőoktatási képzés jöhet létre”. A diákok pedig komoly szerepet tölthetnek be a helyi gazdasági fejlődésben.
 
A rektor azt is elmondta, hogy feltérképeztek minden, Salgótarján környékén működő, jelentős ipari céget, s megegyeztek minden vállalkozással – arra kérték őket, hogy a hallgatók finanszírozása és a képzés fejlesztése szempontjából egyaránt nyújtsanak támogatást – írta meg a 3100.hu.
 
Fotó: Facebook.com/Fekete.Zsolt.Salgotarjan
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.