2023. 09. 26. - 09:45

Okleveles technikusképzést indítottak Salgótarjánban

Okleveles technikusképzést indítottak Salgótarjánban

A tanév újdonsága: együttműködésben a Budapesti Gazdasági Egyetemmel, okleveles technikusképzés is kezdetét vette a Nógrád Megyei Szakképzési Centrumban.

Megkezdődött a tanítás Salgótarján patinás középiskolájában is, ahol újdonság, hogy idén először, együttműködve a Budapesti Gazdasági Egyetemmel, okleveles technikusképzés is indult – tudatta a 3100.hu.
 
A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum tájékoztatása szerint nagy volt az érdeklődés az iskola iránt idén is, 92 első évfolyamos diák kezdte meg tanulmányait – s közülük 17-en a BGE-vel együttműködésben elindított okleveles technikusképzésben részesülnek.
 
Okleveles technikusképzést indítottak Salgótarjánban - Fotó: Facebook
Okleveles technikusképzést indítottak Salgótarjánban - Fotó: Facebook
 
A vármegyében úttörő oktatási innováció zajlik, mellyel kapcsolatban Juhászné Janik Beatrix, a Táncsics igazgatónője elmondta: azok a fiatalok, akik a gazdálkodás-menedzsment ágazaton tanulnak, 5 év múlva érettségivel és technikusi képzettséggel léphetnek ki az iskola kapuján.
 
Mi több, ha a BGE-n tanulnának tovább, a felvételi eljárás során kedvezményt kapnak. A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum hangsúlyozta azt is, hogy ezek a Táncsicsban tanult diákok az egyetem által akkreditált képzéseknek és vizsgálnak hála 33 kreditponttal nyitják majd meg felsőfokú tanulmányaikat – írta meg a 3100.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.