2024. 01. 18. - 11:00

Okosbörtönt építenek Szabolcs vármegyében

Okosbörtönt építenek Szabolcs vármegyében

High-tech börtön van készülőben Csengeren. A Szabolcs vármegyei településen Közép-Európa legkorszerűbb börtönét építik fel.

Okosbörtön épül a Szabolcs vármegyében levő Csengeren. Hazánkban és egyben Közép-Európában ez lenne a legmodernebb börtön – tudatta az MTI.
 
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán elmondta: a településen egy 1500 férőhelyes high-tech épület létesülne, melyben videóelemző és helymeghatározó rendszer egyaránt üzemel majd.
 
Okosbörtönt építenek Szabolcs vármegyében
Okosbörtönt építenek Szabolcs vármegyében
 
Az okosbörtön építésének indoka az, hogy 2010 óta a fogvatartottak száma ötezerrel emelkedett. Egyúttal éves szinten csökkent a bűncselekményeké is, 280 ezerrel.
 
Mivel az új büntető törvénykönyv az egyik legszigorúbb ilyen jogszabály Európában, a bíróságok több bűnözőt juttatnak rács mögé és hosszabb időre. Mindez nagyobb kapacitást tesz szükségessé – írta az MTI.
 
Több börtönt már bővítettek, a Csengeren épülő high-tech börtön is a közbiztonság fokozását szolgálja majd. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei létesítmény csaknem 700 munkahelyet is teremt majd – tudatta az MTI.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.