2023. 08. 03. - 11:00

Okosítja közlekedését Debrecen – norvég segítséggel

Okosítja közlekedését Debrecen – norvég segítséggel
Városi közlekedését teszi okosabbá Hajdú-Bihar vármegye székhelye, egy olyan program keretében, amelyhez norvég cég nyújt segítséget.
Norvég startup cég ad segítséget Debrecennek, hogy okosabbá tehesse közlekedését. A cívisváros a RAPTOR (Rapid Applications for Transport) programban vesz részt, melyben 11 város érintett, s amelynek az a lényege, hogy gyors megoldásokat dolgozzanak ki és teszteljenek a városi mobilitás kihívásaira – adta hírül a haon.hu.
 
Debrecen partnere a norvégiai Asistobe cég lesz – utóbbira több forduló után esett a választás.
 
Okosítja közlekedését Debrecen – norvég segítséggel
Okosítja közlekedését Debrecen – norvég segítséggel
 
Az Asistobe optimalizált, fenntartható közlekedési hálózatokat hoz létre, illetve abban is segít, hogy a nem túl sűrűn lakott területek elérhetőbbé váljanak. A cél az, hogy a közösségi közlekedés hatékonyabb legyen Debrecenben.
 
A közlekedési igényekre vonatkozóan a norvég cég előrejelző modellt hoz létre – írta a haon.hu.
 
Az Asistobe mesterséges intelligencia és gépi tanulási algoritmusok alkalmazásával ajánl optimális intermodális közlekedési rendszereket – ebben szerepelnek a menetrendek, útvonalak, a kapacitás és a szervezet is.
 
A közös munka 2023 augusztusában kezdődik, melyet pár hetes tesztidőszak követ majd – adta hírül a haon.hu.
 
Fotó: Facebook.com/drpappl
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.