2023. 05. 26. - 13:00

Okosraktárat fejlesztenek Győrben

Okosraktárat fejlesztenek Győrben
Két vállalat fejleszt konzorcium formájában okosraktárakat Győrben és Kecskeméten – a célra a GINOP programon keresztül kaptak EU-s támogatást.
Okosraktár-megoldáson dolgozik konzorcium keretében a győri, szállítmányozás és logisztika terén tevékenykedő Quehenberger Logistics HU Kft., valamint a logisztikai innovációval foglalkozó kecskeméti Evotrex Zrt. 
 
A győri és a kecskeméti vállalat egyaránt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) segítségével nyert el 318 millió forint értékű európai uniós támogatást, a fejlesztés kivitelezéséhez azonban 253 millió forintos saját forrást is biztosítanak – tudatta az MTI.
 
Okosraktárat fejlesztenek Győrben
Okosraktárat fejlesztenek Győrben
 
A 3 éves okosraktár-projektet - amely az Ipar 4.0-ás technológiákon alapul - a megadott idő alatt kell kifejleszteni és bevezetni Magyarországon, valamint a nemzetközi raktárlogisztikai piacon.
 
Ezzel az új okos megoldással az anyagmozgatási és tárhelykezelési folyamatok ellenőrizhető és optimalizálható keretrendszerbe foglalhatók.
 
Fejlesztenek raktárlogisztikai szolgáltatáscsomagot is, ennek segítségével a nagyméretű raktárrendszerekben precíz, 1 méter alatti, 3D-s, szoftverrel skálázható, költséghatékony és helyfüggő okosraktár szolgáltatásokat kínálnak.
 
Alapja saját fejlesztésű, infrastruktúra nélkül is működő, beltéri IoT-rendszer, amely helymeghatározásban és mozgáselemzésben is élen jár – írta meg az MTI.
 
B.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.