2024. 04. 04. - 10:50

Robotika versenyen mérkőztek a diákok Nyíregyházán

Robotika versenyen mérkőztek a diákok Nyíregyházán
Robotika versenyen mérte össze tudását öt diákcsapat Nyíregyházán, a Digitális Tudásközpontban. Első alkalommal rendeztek középiskolásoknak ilyen megmérettetést.
Első alkalommal tartottak robotika versenyt a Digitális Tudásközpontban Nyíregyházán középiskolás tanulóknak, 800 mp alatt a Föld körül címmel.
 
A csapatokat 2-3 ember alkothatta, akik bármilyen, vezérlővel ellátott robottal nevezhettek a megmérettetésre – a lényeg az volt, hogy a kiadott feladatokat teljesíteni tudják – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
A versenyre öt csapat jelentkezett, főként Nyíregyházáról és Debrecenből - ők mérték össze tudásukat.
 
Robotika versenyen mérkőztek a diákok Nyíregyházán
Robotika versenyen mérkőztek a diákok Nyíregyházán
 
A Digitális Tudásközpont kiemelt célként kezeli, hogy segítse a pályaorientációt az informatikához és digitális tudást igénylő szakmákhoz – hangsúlyozta Bakti András Tamás, a Digitális Tudásközpont oktatója.
 
Az intézmény emellett támogatást ad a robotika, a 3D tervezés, a 3D nyomtatás és az alkotó pedagógia iránt érdeklődő tanulók számára – tudatta a nyiregyhaza.hu.
 
A robotika versenyt illetően a szervezők arra törekedtek, hogy valami megújulás is legyen. Más pálya, s csak részben hasonlítanak a az előzőekhez a feladatok. Olyanok legyenek, amelyeket valóban meg lehet csinálni robottal. Mindig adnak könnyebb és nehezebb feladatokat is – ennek alapján dől el, hogy ki nyeri meg a versenyt.
 
A tudásközpont első két alkalommal általános iskolás, felső tagozatos diákoknak rendezte a versenyt, most először tartják meg azt középiskolásoknak – írta meg a nyiregyhaza.hu.
 
B.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo