2023. 11. 30. - 08:00

Robotsebész segített a gyakorlásban a pécsi diákoknak

Robotsebész segített a gyakorlásban a pécsi diákoknak

Robotokkal gyakorolhattak az orvostanhallgatók a Pécsi Tudományegytemen, ahol egy héten át gépek is jelen voltak a műtőben.

Robotok is voltak a sebészeti műtőben egy héten keresztül a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs központjában.
 
A pécsi egyetem az Isle Academy minimál-invazív sebészeti szimulációs központ oktatócsoportjával közösen kipróbálhatott két teljes DaVinci robotsebészeti rendszert – tudatta a bama.hu.
 
A szimulációs konzolt, mely segíti a gyakorlást, a központba telepítették, s ezzel - Euróoában egyébként elsőként – integrálták a graduális sebészeti-műtéttani oktatásba a robotsebészeti képzés alapjait.
 
 
Az orvostanhallgatóknak módjuk volt arra, hogy megismerjék és kipróbálhassák a legkorszerűbbnek számító sebészeti rendszert – írta a bama.hu.
 
Az Isle Academy programja kiváló lehetőséget adott arra, hogy találkozzon egymással a modern technológia és a hallgatói kreativitás. Azaz, a hallgatók a robotműtétek kulisszatitkaiba is betekinthettek – tudatta a bama.hu.
 
Fotó: UnivTV
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.