2023. 06. 15. - 08:00

Több külföldi befektető is érkezik Kaposvárra

Több külföldi befektető is érkezik Kaposvárra
Beérni látszik a hosszú esztendők munkája a somogyi vármegyeszékhelyen - külföldi befektetők teremtenek új munkahelyeket Kaposváron.
Úgy tűnik, beérik a hosszú évek munkája Kaposváron – Szita Károly polgármester a Rádió Most péntek reggeli interjújában számolt be arról, hogy több külföldi befektető érkezik a városba.
 
Elsőként egy kínai, elektromos motorokat készítő cég teremt 200 munkahelyet.
 
Van azonban már hadiipari befektetőjük, amely a keleti ipari parkban építene gyártócsarnokot, s egy üveggyár is épül – utóbbihoz 1500 munkásra van szükség. Főként kaposváriakat, somogyi és hazai munkavállalókat várnak, s csak utána a külföldieket – fogalmazott Szita Károly.
 
Több külföldi befektető is érkezik Kaposvárra
Több külföldi befektető is érkezik Kaposvárra
 
Fejleszt egy helyi cég is, a Kometa ugyanis komoly beruházásba fog – Európa meghatározó húsüzeme lesz ezzel – árulta el a városatya.
 
A Kaposvárra települő kínai Zhejiang Jiecang éves szinzten 650 ezer darab elektromos motort gyárt, ezeket a többi között a megújuló energiáknál, illetve a gyógyászatban alkalmazzák – mondta el a rádióműsorban Szita Károly, hozzátéve, hogy a kaposvári gyár lesz a befektető legnagyobb európai létesítménye.
 
Hazánkban lesz egyébként az európai logisztikai központ is.
 
A városatya kitért arra is, hogy befektetők számára nagyon lényeges a vonzó vállalkozói környezet, a biztonság és a szakember-utánpótlás lehetősége, a település hangulata. Kaposvár például fejlesztette az északi ipari parkot, 660 hektárból 22 hektárt már közművesítettek is – mint mondta, enélkül szóba sem jöhettek volna a kínai befektetőknél.
 
Fotó: Facebook.com/polgarmester
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.