2023. 10. 13. - 10:15

Új részecskegyorsító eljárás a Pécsi Tudományegyetem részvételével

Új részecskegyorsító eljárás a Pécsi Tudományegyetem részvételével

Részecskesgyorsítási újdonságot fejlesztett ki közösen a Pécsi Tudományegyetem (PTE), az Energiatudományi Kutatóközpont és az Atommagkutató Intézet.

Új részecskegyorsítási eljárást dolgozott ki a a Pécsi Tudományegyetem (PTE), az Energiatudományi Kutatóközpont és az Atommagkutató Intézet. A módszer elsősorban az orvosi diagnisztikában alkalmazható – adta hírül a tudas.hu.
 
Új részecskegyorsító eljárást fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem részvételével
Új részecskegyorsító eljárást fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem részvételével
 
A programban, amely a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 297 millió forintos támogatásával valósulhatott meg, a korábbinál kompaktabb és költséghatékonyabb módszert használhatnak a kutatók a részecskegyorsításra. Az eljárás, valamint az eddig elért kutatási eredmények kiemelt jelentőséggel bírhatnak az egészségügy területén használt képalkotó és szkennelő eljárásoknál - tudatta a PTE közleményében.
 
A közlemény kitért arra is, hogy a projekt során a már említett résztvevőkkel együttműködött a Wigner Fizikai Kutatóközpont alkalmazott és nemlineáris optikai osztálya, a Deutsches Elektronen-Synchrotron DESY kutatóintézet és a KUGLER GmbH is – írta meg a tudas.hu.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.