2023. 07. 06. - 10:00

Vállalkozásokat támogatnak Tatabányán

Vállalkozásokat támogatnak Tatabányán
A tatabányai megyeházán tartott ülést Komárom-Esztergom Vármegye Foglalkoztatási Fórumának Irányító Csoportja, amely a helyi vállalkozások támogatásáról is határozott.
Többek között a helyi vállalkozások támogatásáról is döntés született Tatabányán, a Komárom-Esztergom Vármegye Foglalkoztatási Fórumának Irányító Csoportjának ülésén július 3-án.
 
A Komárom-Esztergom Megyei Foglalkoztatási Paktum 2021-2027 elnevezésű projekt Európai Uniós támogatásból jött létre, 2,417 milliárd forintból. A projektet együtt valósítja meg Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata, a Kormányhivatal és a Területfejlesztési Kft., konzorcium keretében – tudatta a kemma.hu.
 
Vállalkozásokat támogatnak Tatabányán
Vállalkozásokat támogatnak Tatabányán
 
A TOP Tatabányai Foglalkoztatási Paktum II. projekt idén március 31-el zárult le sikeresen.
 
Több képzést valósítottak meg annak érdekében, hogy javítsák a Tatabányán élő, aktív korú, kiemelten hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztathatóságát, valamint a közfoglalkoztatásból a nyílt munkaerőpiacra vezessék őket – a település valós munkáltatói igényeinek felmérését követően. A képzést a kormányhivatal koordinálta.
 
Ötven ember képzését vállalták, ez végül összesen 53 fővel teljesült.
 
Emellett csaknem 260 foglalkoztatási támogatást nyújtottak 113, többnyire helyi vállalkozás számára és hozzájárultak 101 új, egyéni vállalkozás elindításának megkönnyítéséhez – írta meg a kemma.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.