2023. 08. 29. - 12:44

Vízgondok - Egy 800 milliós beruházás segít Solymáron

Vízgondok - Egy 800 milliós beruházás segít Solymáron
A lakosság megfelelő vízellátását segítő vezetéket építenek a Pest vármegyei településen – Solymár ugyanis komoly vízhiánnyal küzdött a közelmúltban.
Fontos beruházással menekülhet meg a nagy gondot jelentő vízhiánytól Solymár. A Pest vármegyei településen új vezetéket építenek, mivel tavaly komoly vízhiánnyal szembesült a város – írta meg az MTI.

Egy éve több ezer embert érintett a probléma, amely a rendszer kapacitáshiányából adódott. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a közelmúltban számolt be arról, hogy közel 800 millió forintból építenek vezetéket Solymáron, amely segíti majd a lakosság vízellátását.
 
Vízgondok - Egy 800 milliós beruházás segít Solymáron
Vízgondok - Egy 800 milliós beruházás segít Solymáron
 
Az új vezeték a tervek szerint hetek alatt készülne el és megoldaná a korábban kialakult vízhiányt – írta az MTI.

A vezeték elkészülése után sem lesz azonban kizárható, hogy bizonyos időszakokban kevesebb víz fogyasztására kell majd kérni a lakosságot – emelte ki az államtitkár.

Amíg a vezeték nem készül el, a tavalyihoz hasonló intézkedésekkel biztosítva lesz a vízellátás Solymáron.

Menczer Tamás megjegyezte, hogy a lakosság dinamikus növekedését igen nehezen bírja el az infrastruktúra a Buda környékén levő településeken – tudatta az MTI.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.