2022. 08. 02. - 11:02

A pszichológia fontossága a pókerben

A pszichológia fontossága a pókerben
A szerencsejátékok közül, a póker az, ami a legközelebb áll napjainkban az emberekhez, de ha visszamennénk pár évtizedet akkor is jó eséllyel a kedvenc szerencsejátékok között találhatnánk. A legjobb játékok között egyébként azóta szerepel hogy megjelent a világban.
Az első feljegyzések a játékról az 1900 -as évek közepén születtek, viszont a valóságban senki nem tudja hogy pontosan mikor is játszottak először napjaink egyik legnépszerűbb szerencsejátékával.

Egy ma elérhető kaszinó online felületén ráadásul temérdek póker típus közül választhatunk ha ezt a szerencsejáték érdekel minket. Amíg 20 éve még alig akadt pár játék, addig napjainkra többféle tét mellett, akár extra funkciókkal ellátott póker asztalokat is használhatunk. Attól függően hogy mi érdekel ráadásul válogathatunk is a póker típusok közül.
A póker típusai
Napjainkra annyi féle pókert találhatunk ahány csillag van az égen, de mégis azt mondhatjuk hogy a hagyományos, még a szárazföldi időkből származó póker típusok a legnépszerűbbek az online felületeken is. Épp ezért, bár ma már akár élő osztó és élő játékmenet által is kipróbálhatjuk egy online kaszinóban ezt a játékot. Az idők pedig bár változnak, mégsem változott ekkorát a játékosok véleménye a kedvenc pókertípusokról, mint ahogy az online kaszinók minősége az évek során.

A legnépszerűbb póker típusok:
  • Texas Holdem
  • Omaha
  • 5 Card Draw
  • 7 Card Stud
  • Razz
  • Omaha Hi-Lo
A póker és a pszichológia kapcsolata
 
Arra az esetre ha egyik legnépszerűbb szerencsejáték típus érdekel, számítanod kell arra, hogy nem lesz annyira egyszerű dolgod mint ha például egy rulettet vagy épp egy nyerőgépet használnál. A pókerben az lehet igazán profi, aki képes mindenre hidegvérrel, érzelem nélkül reagálni, mert a játékostársaid pont ezt fogják figyelni benned. Hiszen gondolj csak bele, hogy is próbálnád azt sugallni hogy nyerő lapjaid vannak ha közben látszik a testeden hogy pánikba estél a rossz lapok miatt.
Épp ezért mondják gyakran, hogy a póker nem éppen gyenge szívűeknek való, ehhez a játék típushoz erős idegrendszerre és elmére van szükséged hosszútávon.
 
A legjobb pszichológiai trükkök kezdő játékosoknak
 
1.    Tartsd magadban az érzéseid
Ha láttál már valaha pókerversenyt, biztosan tudod hogy még a hajrában sem rezzen meg az arcuk a játékosoknak, nemhogy akkor amikor valaki negatívan befolyásolja a játékmenetet. Az első és legfontosabb a pókernél, hogy akármit gondolsz és érzel, tartsd magadban, mert ha elárulod hátrányba kerülhetsz az ellenfeleddel szemben. A rezzenéstelen arcot akár még gyakorolhatod is, de ha profi szeretnél lenni, elengedhetetlen hogy kordában tudd tartani az érzéseidet.
 
2.    Koncentrálj és figyelj
Miután a te arcod rezzenéstelennek kell maradjon, a feladatod hogy figyeld a többieket. Sok játékos nem ismeri a pókerarc fogalmát, így könnyen elárulja a testbeszéde, hogy éppen milyen lapokkal rendelkezik. Ha sokat gyakorolsz képes leszel akár a legkisebb jeleket is észrevenni a játék alatt, ezzel pedig biztosíthatod a versenyelőnyöd is a többiekkel szemben.
 
3.    Légy magabiztos
Ezen kívül pedig fontos szerepet fog játszani a magabiztosságod is a játékok alatt, hiszen az egyik alapja a hidegvérnek hogy tudsz magabiztos is maradni. Ha hagyod hogy az érzelmek uralkodjanak rajtad sokkal kevesebb esélyed lehet arra, hogy megalapozott döntéseket hozz a körökben a játék alatt. Ezzel szemben természetesen az sem egy jó út, hogy minden győzelem után túl nagy mértékben nő az egód, mert ezzel könnyen veszélyes vizekre evezhetsz. A hirtelen, érzelem alapú döntések a pókerben nem jók.
 
4.    Maradj nyugodt
A játékmenetek alatt fontos hogy tudj koncentrálni és ne hagyd hogy bármi elterelje a figyelmed, mert ennek köszönhetően tudsz a leginkább nyugodt maradni. Ha pedig nyugodtan hozol döntéseket sokkal jobban átgondolt döntések születnek az összecsapások alatt. Épp ezért, ahhoz hogy valódi profi pókerjátékos lehess mindenképpen meg kell tanulnod uralkodni magadon és nyugodtan lenni az asztalnál ülve.
 
5.    Ismerd Önmagad
Végül pedig, de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni azt is, hogy a fentiek egyike sem fog sikerülni ha nem ismered Önmagad és nem tudod irányítani az érzéseidet, reakciódat stb. Ahhoz, hogy elkerülhesd a felesleges lemaradást az ellenfeleddel szemben tudnod kell mi az ami felbosszant, tudnod kell kezelni a veszteségekből eredő rossz érzéseidet és nem szabad elbíznod sem magad a játékok alatt.
 
A pszichológia a pókerben
 
Láthatod tehát, hogy több olyan pont is van amire érdemes figyelmet fordítanod ha szeretnél kiemelkedővé válni a pókerben. Bár ugyanúgy, mint a többi szerencsejáték a póker alapjait is a szerencse határozza meg, hiszen senki nincs befolyással a lapokra, mégis nagy előnyt tudsz kovácsolni magadnak az ellenfeleiddel szemben ha figyelsz a fenti pontokra. A pókerarc kifejezés nem véletlenül pókerarc, így ha profivá akarsz válni, neked is el kell tudnod sajátítani a játékhoz kapcsolódó stratégiákat, és közben figyelembe kell venned a pszichológia alapjait is.
 
Ha tehát nem tudsz Önmagadra megfelelő módon hatással lenni, azaz nincs önkontrollod vagy épp nem tudsz uralkodni magadon vereség esetén, jó eséllyel kevés esélyed van arra, hogy profi pókerjátékos légy. De ne feledd, bárki fejlődhet, így bár lehet tovább tart bárki megtanulhat “pókerül” így ha érdekel a játék érdemes lehet neked is egy próbát tenned, és kipróbálnod magad benne.
 
N.D.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.