2023. 09. 25. - 11:45

Brian May: Jövőre a zene teljesen más lesz

Brian May: Jövőre a zene teljesen más lesz

Jövő esztendőben ilyenkor már teljesen más zenére számíthatunk – vélekedik Sir Brian May, a Queen együttes egykori sztárja.

A legendás zenekar zenészét, Brian May-t aggodalommal tölti el a mesterséges intelligencia térnyerése. Azt jósolja, hogy a zeneipar jövő ilyenkorra „teljesen más lesz”. brianmay_01
 
A 76 esztendős rocksztár - akit leginkább a Queen tagjaként ismert meg a világ - úgy véli, 2024-re az iparág teljes szerkezete más lehet. A mesterséges intelligencia jelenléte ugyanis azt jelentheti, hogy az idei év az utolsó, amikor a zenei palettát az emberi lények uralják.
 
„Szerintem jövőre ilyenkor már teljesen más lesz a zenei paletta. Nem fogjuk tudni, melyik út vezet felfelé. Nem fogjuk tudni, mit alkotott a mesterséges intelligencia és mit az ember. Minden nagyon homályossá, zavarossá válhat. Úgy gondolom, 2023-ra úgy tekinthetünk vissza, mint az utolsó évre, amikor valóban az emberek uralták a zenei színteret. Valóban azt gondolom, hogy a helyzet ennyire komoly és ez nem az tölts el örömmel. Sőt, aggodalomra ad okot” – mondta a The Daily Star Wired rovatának Brian May.
 
A zenész azt is hozzátette, „hihetetlenül hatalmas potenciál” van a mesterséges intelligenciában ahhoz, hogy akár gonosz cselekedetekre alkalmazzák a világon, ami véleménye szerint végső soron globális uralomhoz és halálhoz vezethet - ha részt vesz a valódi politikában.
 
Fotó: Instagram/brianmayforreal
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.