2022. 04. 30. - 13:04

Felelősebb online szerencsejátékra buzdít a mesterséges intelligencia

Felelősebb online szerencsejátékra buzdít a mesterséges intelligencia
Az online szerencsejáték-szolgáltató LeoVegas Group bejelentette, hogy a sikeres brit bevezetést követően új, személyre szabott, felelős szerencsejáték-kezdeményezést indít a dán és a svéd piacon, melyhez a mesterséges intelligencia által nyújtott előnyöket is kihasználják.

Az üzenetek Dániában és Svédországban egyaránt megjelennek az üzemeltető weboldalain. Ezek az ügyfeleknek a LeoVegas biztonságosabb szerencsejáték-eszközeiről adnak információkat, melyek egyébként az oldalakon keresztül elérhetők.

A mesterséges intelligencia segítségével az üzemeltető kockázati modellje azonosítani fogja a káros szerencsejáték-szokások kialakulásának leginkább kitett ügyfeleket, a személyre szabott üzenetek pedig tájékoztatják őket a biztonságosabb szerencsejáték-eszközökről és arra ösztönzik őket, hogy maguk szabják meg a saját határaikat.

Az üzenetküldés a Vegas, az Expekt és a GoGo Casino márkákon jelenik meg a két országban, de a közeljövőben további piacokra is tervezik a kezdeményezés kiterjesztését.

Személyre szabott, a felelős szerencsejátékot hangsúlyozó üzeneteket indít a LeoVegas
Személyre szabott, a felelős szerencsejátékot hangsúlyozó üzeneteket indít a LeoVegas

Az eszköz adoptálására az Egyesült Királyságban 2021 őszén történő kezdeti bevezetés után kerül sor. A LeoVegas szerint az ekkor gyűjtött adatok azt mutatták, hogy ez az üzenetküldési megoldás a biztonságosabb szerencsejáték-eszközök fokozott használatához és a befizetési limitek fenntartásához vagy csökkentéséhez vezetett, s ezek a hatások nagyobbak voltak a káros szerencsejáték-viselkedés kialakulásának kockázatát jelentő ügyfelek esetében.

Az üzemeltető a közelmúltban egyéni betétlimiteket is bevezetett az összes brit ügyfél számára. Harmadik féltől származó adatok és egy saját kockázat-előrejelző modell segítségével az Egyesült Királyságban az ügyfelek az első befizetéskor személyes betétlimitet kapnak, amelyet aztán folyamatosan újraértékelnek a naprakész adatok alapján.

"Nagyon örülünk, hogy az új üzenetküldési módszer sikeresnek bizonyult az Egyesült Királyságban - nemcsak a biztonságosabb szerencsejáték-eszközeinkkel való elköteleződés tekintetében, hanem amiatt is, hogy pozitív hatással van az ügyfelek viselkedésére és segít előrevinni törekvésünket a fenntarthatóbb ügyfélkapcsolatokra" - mondta Gustaf Hagman, a LeoVegas vezérigazgatója.

"Azzal, hogy ezt a funkciót Svédországban és Dániában is bevezetjük, a LeoVegas Csoportnál a szerencsejátékot még biztonságosabbá tesszük" - tette hozzá.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.