2021. 11. 07. - 14:17

Így biztosíthatja az online szerencsejátékok tisztaságát a mesterséges intelligencia

Így biztosíthatja az online szerencsejátékok tisztaságát a mesterséges intelligencia
Az online szerencsejáték-piac (szemben a hagyományos kaszinóval) gyakran alkalmaz új technológiákat, és olyan módon valósítja meg azokat, hogy még vonzóbbá tegye a játékokat. A csúcstechnológiát alkalmazó mesterséges intelligencia használatával nem csupán a játékélményt tudják fokozni, hanem a szerencsejátékok igazságosságát és tisztaságát is magasabb szintre lehet emelni.

A mesterséges intelligenciát leggyakrabban a csalások felderítésében használják. A hagyományosabb technikákkal ellentétben, amelyek az emberekre támaszkodnak az adatok és a játékosok elemzésében, az MI csalásfelismerése magába a platformba van beépítve. A technológia automatikusan elemzi a játékosok viselkedését, hogy megtalálja a gyanús tevékenységeket és reagáljon rájuk.

Ilyen például a többszörösen létrehozott fiókok problémája. A mesterséges intelligencia képes nyomon követni a fiókok helyét, és elemezni az új és meglévő fiókok IP-címeit. Az előbbi azonosítja azokat a játékosokat, akik esetleg együttműködnek, hogy a saját javukra manipulálják a játékot - ez az úgynevezett kooperatív játék. Az azonos IP-címről származó több fiók felderítése viszont egyszerűbb folyamat, ugyanis a mesterséges intelligencia lekérdezheti az egy helyről származó IP-címek adatbázisát, és megtekintheti a hozzájuk kapcsolódó tevékenységeket, mint a bejelentkezéseket vagy fiókok létrehozását.

Jobbá, tisztábbá és élvezetesebbé teheti az online játékokat a mesterséges intelligencia
A csalókat is kiszűrheti az online játékokból a mesterséges intelligencia

A kompromittált játékosszámlák is valós fenyegetést jelentenek az online szerencsejátékok terén. A mesterséges intelligencia képes biztonsági megoldásokat, mint amilyen a kétfaktoros hitelesítés bevezetni, és automatikus biztonsági támogatást nyújtani. Mindez lehetőséget ad a játékosoknak arra, hogy csalás gyanúja esetén korlátozzák a számlájukat, és a probléma megoldása után visszaállítsák a számlát.

Az online szolgáltatóknak szabályokat és előírásokat kell követniük. Ezek egy része azt hivatott biztosítani, hogy játékaik tisztességesek legyenek, és a játékosoknak megfelelő mértékű nyerési esélyük legyen. A mesterséges intelligencia segíthet az internetes kaszinónak a törvényeknek megfelelő automatikus döntések meghozatalával. Ez a játékosok viselkedésére is vonatkozik, méghozzá a kaszinó szabályainak betartatásával. Így vissza lehet szorítani a tisztességtelen játéktechnikákat, amelyek egyes játékosoknak előnyt biztosíthatnak másokkal szemben.

Ki akar egy kiszámítható ellenféllel játszani? Ha a játékosok úgy döntenek, hogy a számítógép ellen játszanak, a mesterséges intelligencia segítségével a program érzékenyebbé és valósághűbbé tehető, ami sokkal jobb élményt nyújt a játékosnak. Egy olyan játék, amelyben a számítógép mindig ugyanazokat a lépéseket teszi, nagyon gyorsan unalmassá válhat.

A megbízható mesterséges intelligencia rendszerek tehát megérik az időt és a befektetést, hiszen általuk a játék élménydúsabb és tisztább lesz, így újabb felhasználók bizalmát lehet elnyerni, akikből fizető ügyfelek válhatnak.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.