2022. 07. 30. - 11:08

Így hat a mesterséges intelligencia a jövő játékaira

Így hat a mesterséges intelligencia a jövő játékaira
A mesterséges intelligencia térhódítása masszívan átalakítja a játékipart. Bár ez a folyamat már sok éve elkezdődött, de egyre nagyobb és nagyobb lendületet vesz. Vannak bizonyos területek, amelyekre különösen kihat ez a fajta fejlődés.

Több interaktivitás

A mesterséges intelligencia alkalmazása a játékfejlesztésben a lehetőségek széles tárházát nyitja meg, az egyik ilyen pedig a szoftver és a játékosok közötti fokozott interaktivitás lehetősége. Ráadásul a gépi tanulás és az MI-rendszerek alkalmazása jelentős potenciált hordoz magában ahhoz, hogy a felhasználók egyedi játékmintáit elemezzék, sőt, meg is tanulják. Ez azt jelenti, hogy a mesterséges intelligencia személyre szabott válaszokat adhat, és ezáltal javíthatja a felhasználói élményt.

Mindebből az következik, hogy a játék is megtanulja, hogyan játsszon a játékos ellen. Ennek egyik példája a népszerű The Last of Us című játéksorozatban látható, ahol a mesterséges intelligencia használatával minden karakter két lehetséges viselkedési tulajdonsággal rendelkezik: az egyik a támadó, a másik a védekező oldalon. A végeredmény elsősorban attól függ, hogy a játékosok hogyan reagálnak a különböző karaktereket érintő helyzetekre.

A mesterséges intelligencia a játékok számára is új lehetőségeket nyújt
A mesterséges intelligencia a játékok számára is új lehetőségeket nyújtMagasabb minőségű grafika

A fokozott interaktivitáshoz hasonlóan a felhasználói élmény javításának másik módja a magas szintű grafika használata. A mesterséges intelligencia úgy tudja az új textúrák kifejlesztését elvégezni, hogy közben nagyon kis költséggel kell számolni. Elegendő feldolgozási teljesítmény mellett az MI a következő szintre léphet azzal, hogy mindezt valós időben tegye meg.

Az egyszerű szkriptkód helyett az MI-rendszerek használatával a játékosok digitális világban szerzett tapasztalatait sokkal valósághűbben lehet kezelni. Például a világítás és a tükröződések valós időben változhatnak, hogy pontosan leképezzék a játékos környezetét.

Testreszabott élmény

A mesterséges intelligencia képes arra is, hogy a játékosok különböző szokásairól releváns adatokat gyűjtsön. Ez személyre szabottabb megközelítést biztosít, amely kifejezetten a játékosok igényeihez igazodik. Az egyik iparág, amely teljes mértékben magáévá tette az új technológia használatát annak érdekében, hogy jobb élményt nyújtson a játékosoknak, a kaszinóipar.

Számos kaszinóhely nyitott az új technológiai fejlesztések elfogadására a felhasználói élmény javítása érdekében. A mesterséges intelligencia használata ezért nagyszerű módja lenne a szolgáltatásaik javítására, mivel ez a technológia nemcsak maguknak a játékoknak a fejlesztésére van hatással, hanem arra is, hogy a vállalkozások hogyan szereznek betekintést a fogyasztókról.

Például egy szerencsejátékos, aki gyakran keres kaszinóoldalakon promóciókat, olyan ajánlatokat kaphat, mint például a 200 dolláros befizetés nélküli bónusz. Ez a személyre szabott megközelítés segít a játékosnak megtalálni a számára legjobb ajánlatot. Ez azt is jelenti, hogy a mesterséges intelligencia képes tárolni ezeket az információkat, és a jövőben további bónuszokat és ösztönzőket javasol, amelyek jobban megfelelnek a játékos igényeinek.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.