2022. 04. 17. - 12:48

Még lenyűgözőbb játékélményt ígér a Square Enix és a Snapdragon partnersége

Még lenyűgözőbb játékélményt ígér a Square Enix és a Snapdragon partnersége
A Qualcomm bejelentette a Square Enix játékfejlesztővel kötött partnerségét, amelynek keretében a két vállalat a Snapdragon Spaces XR fejlesztői platformon keresztül új kiterjesztett valóság (XR) élményeken fog dolgozni.

A Square Enix az egyik legnépszerűbb játékfejlesztő vállalat, amely olyan címekről ismert, mint a Final Fantasy sorozat vagy éppen a Tomb Raider. A vállalat Advanced Technology Division (ATD) részlege a jövőben a Snapdragon Spaces XR fejlesztői platformon fog együttműködni a Qualcommal a metaverzum magával ragadó játékélményeinek felfedezésében.

A partnerség mellett a Qualcomm bejelentette a 100 millió dolláros "Snapdragon Metaverse Fund" alapot is, amely az immerzív XR-élmények, valamint a kapcsolódó alapvető kiterjesztett valóság (AR) és kapcsolódó mesterséges intelligencia (MI) technológiák létrehozását segíti.

A VR, az AR és az MI is a játékok szolgálatába áll a Square Enix-nél
A VR, az AR és az MI is a játékok szolgálatába áll a Square Enix-nél

Az alap a tőkét a Qualcomm Ventures vezető XR-vállalkozásokba történő kockázati befektetések és a Qualcomm Technologies Inc. támogatási programjának kombinációjával fogja rendelkezésre bocsátani.

A Square Enix-szel való partnerséget Brian Vogelsang, a Qualcomm Technologies, Inc. XR termékmenedzsment vezető igazgatója így kommentálta: "A Square Enix gazdag múltra tekint vissza a mély történetmesélés és a magával ragadó játékmenet terén, amely minden egyes konzolgenerációban az új játékplatformokban rejlő potenciált fejlesztette tovább. Izgatottan várjuk a közös munkát, hogy a Snapdragon Spaces segítségével az AR-szemüveggel együtt emeljük a játékban elérhető lehetőségek színvonalát."

A Snapdragon Metaverse Alap létrehozásával kapcsolatban Cristiano Amon, a Qualcomm Inc. elnök-vezérigazgatója elmondta: "Mi szállítjuk az úttörő platformtechnológiát és élményeket, amelyek lehetővé teszik mind a fogyasztók, mind a vállalatok számára, hogy a metaversenyt felépítsék és részt vegyenek benne, és lehetővé teszik a fizikai és a digitális világ összekapcsolását. A Qualcomm a jegy a metatérbe. A Snapdragon Metaverse Fund révén várakozással tekintünk a fejlesztők és a különböző méretű vállalatok támogatása elé, akik a térbeli számítástechnika új generációjába lépve a lehetséges határokat feszegetik."

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.