2022. 03. 13. - 13:23

Mesterséges intelligencia segíthet a szerencsejáték-függőségen

Mesterséges intelligencia segíthet a szerencsejáték-függőségen
Egy belga szerencsejáték- és online sportfogadási cég a közelmúltban arról számolt be, hogy egy olyan mesterséges intelligencia eszközt fejlesztett ki, amely megbízhatóan jelzi a szerencsejátékokkal kapcsolatos függőség kockázatát.

Az észak-amerikai és ausztrál kaszinókban partneri érdekeltséggel rendelkező, Liege-i székhelyű Gaming1 szerint az új mesterséges intelligencia alapú szoftverük beépített fékeket állít a függőség jeleit mutató felhasználók elé.

"Jelenleg a mesterséges intelligencia szoftverének csiszolásán dolgozunk, amely a függőség felismerésére szolgál majd, és amelyet beépítünk a platformjainkba" - mondta Emmanuel Mewissen vezérigazgató a L'Echo belga üzleti napilapnak. - A függőség közegészségügyi kérdés, miközben a felhasználók 99%-a rekreációs céllal játszik."

Különböző lehetőségek léteznek, amelyek alapján az embereket el lehet távolítani az ilyen platformoktól, a kaszinók kizárásától kezdve az adósságkezelőn át a bírósági végzésekig. De a szakértők szerint a kockázatos felhasználóknak csak egy töredéke érhető el ilyen módon.

A Mewissen szerint az MI-technológiájuk analitikus felismerést biztosít olyan tényezők mérésével, mint a játékosok kattintási sebessége, a nyereségek újratétesítésének gyakorisága, vagy éppen a kapcsolódási idők és a visszatérések száma.

"Az összes ilyen adat kódolásával eljuthatunk arra a pontra, ahol előre jelezhetjük a problémássá válás kockázatát hordozó viselkedést".

A játékfüggőség megelőzésében segíthet a mesterséges intelligencia
A játékfüggőség megelőzésében segíthet a mesterséges intelligencia

Bár a vállalat továbbra is az önkéntes viselkedési fékekre támaszkodik, amelyeket a figyelmeztetésekkel szembesülő játékosok alkalmaznak, ugyanakkor felbérelte az Université Libre de Bruxelles kutatóprofesszorát, Xavier Noelt, hogy adjon tanácsot egy innovatív és potenciálisan nagyon hasznos kezdeményezéssel kapcsolatban, amelynek célja a függőség kockázatának megfékezése.

Els Van Hoof belga törvényhozó áll egy jelenleg bizottsági vizsgálat alatt álló törvényjavaslat mögött, amelynek célja, hogy a már eleve szigorú holland jogszabályokkal összhangban az üzemeltetőket komolyabb ellenőrzésekre kényszerítse. Eszerint a platformokat köteleznék arra, hogy tájékoztassák a játékosokat a segítségnyújtási forrásokról, és információkkal lássák el a szabályozó hatóságokat is az eredményekről.

A Liege vezérigazgatója a L'Echo című lapnak elmondta, hogy a technológia a kényszeres vásárlás és más online területek ellenőrzésében is felhasználható lehet.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.