2021. 12. 08. - 11:00

Nem kért a Grammy-jelölésből Drake

Nem kért a Grammy-jelölésből Drake

Két Grammy-díjra jelölték az énekest, Drake azonban – egyelőre nem tisztázott okokból – visszalépett a jelölésektől.

Meglepő dolgot tett a neves énekes. A Hotline Bling sláger népszerű előadóját 2021 novemberében jelölték a legjobb rapalbum kategóriában Grammy-díjra, Certified Lover Boy című lemezéért.
 
A legjobb rap előadás kategóriában a Future és Young Thug közreműködésével készült Way 2 Sexy című videóért szintén jelölést kapott, ám Drake most visszalépett ezektől – erősítette meg a Variety lapnak a Recording Academy képviselője.
 
 
A sztár egyelőre nem fejtette ki a visszavonás indokait. A lap szerint a döntést Drake és menedzsmentje közösen hozta meg, a Grammy-díjra jelölő bizottság pedig eleget tett a kérésüknek.
 
Ahelyett azonban, hogy új jelöltet jelölnének az 5 kategória fenntartásáért, a szavazás várhatóan négy jelölttel folytatódik.
 
A szokatlan lépés egyébként 1 évvel azután történt, hogy Drake arra szólította fel az illetékeseket, „cseréljék le” a show-t „valami újjal, amit idővel felépíthetünk, és továbbadhatunk a következő generációknak”.
 
A kritika annak eredménye volt, hogy The Weeknd-et 2021-ben egyetlen kategóriában sem jelölték Grammy-re, annak ellenére, hogy 2020 egyik legnépszerűbb kislemeze és albuma is az övé volt.
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.