2023. 05. 16. - 11:00

Részben a mesterséges intelligencia miatt szakított a Daft Punk

Részben a mesterséges intelligencia miatt szakított a Daft Punk

Elárulta a Daft Punk tagja, Thomas Bangalter, mi volt a páros szétválásának oka. Meglepő, de részben a mesterséges intelligencia térnyerése.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Daft Punk zenekar részben a mesterséges intelligencia (MI) zenei térnyerése miatti félelmek okán szakított. Tartottak attól, mi jön még a mesterséges intelligencia zenealkotásban való felhasználásán túl.
 
Az úttörőnek számító zenészek - köztük Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo – 2021-ben jelentették be szakításukat 28 év együttélés után.
 
Bangalter a közelmúltban elismerte, hogy a „mesterséges intelligencia térnyerése” volt az oka annak, hogy nem szerették volna folytatni a pályát.
 
 
„Daft Punk zenekarként megpróbáltuk a gépekkel kifejezni valami rendkívül megható dolgot, amit egy gép nem érezhet, de az ember képes rá. Mindig az emberiség, és nem a technológia oldalán álltunk” – fogalmazott a BBC-nek Thomas Bangalter.
 
A Get Lucky előadói látványos módon jelentették be a szakítást egy drámai videóban, melynek címe Epilogue.
 
A videón a francia páros - akiket egyébként széles körben az elmúlt évtizedek egyik legbefolyásosabb csoportjaként tartanak számon - a védjegyüknek számító űrsisakokat és bőrkabátokat viseli. A jelenet során az egyikük ránéz a másikra, s egy energiacsomagot fedeznek fel a hátukon.
 
A másik tag megérint egy gombot a csomagon és nagy robbanás következik be.
 
A nyolcperces videoklip egy „1993-2021” feliratú képre vált - a csoport élettartamát mutatva -, mielőtt a jelenet a lenyugvó napba megy át.
 
A Daft Punk 2013-ban adta ki utolsó albumát, a Random Access Memories-t, melyen Nile Rodgers és Pharrell is szerepelt, a kritikák remekül fogadták és az eladási listán is nagy sikert ért el.
 
Az elismert lemez több kategóriában is nyert a 2014-es Grammy-díjátadón - az év albuma, a legjobb tánc-/elektronikai album és a legjobb tervezésű album kategóriában is győztek.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.