2022. 01. 30. - 11:43

Virtuális valóság és játékfejlesztés szak készíti fel a hallgatókat a feltörekvő kommunikációs technológiákra

Virtuális valóság és játékfejlesztés szak készíti fel a hallgatókat a feltörekvő kommunikációs technológiákra
Az Ohiói Egyetem 2021 őszétől új alapképzési szakot kínál virtuális valóság és játékfejlesztés (VRGD) címmel. A VRGD program megtanítja a diákokat arra, hogy a feltörekvő technológiákat, mint például a virtuális valóságot és a digitális játékokat kifejezetten kommunikációs célokra használják, miközben hangsúlyt fektetnek az etikai és társadalmi fejlesztésekre.

A szak az OHIO Scripps Kommunikációs Főiskoláján belül, a J. Warren McClure School of Emerging Communication Technologies keretében működik. Az Ohio Egyetem kuratóriuma 2021. áprilisi ülésén hagyta jóvá a program létrehozását, amely nyár végén megkapta Ohio állam és a Felsőoktatási Bizottság jóváhagyását is.

Az új VRGD szak az OHIO-nál már több mint 15 éve folyó, a játékok és interaktív technológiák kutatásába való befektetésre épül. Ez az egyetemen kínált első játékfejlesztés szakkal, a Digital Mediával kezdődött, majd jött a Special Effects, Games and Animation (Speciális effektek, játékok és animáció) szak, mely országos hírnevet kapott. Az Animationcareerreview.com az OHIO-t az állam legjobb augmentált/virtuális valóság főiskolájának rangsorolta 2021-ben.

Egyetemi szak lett a virtuális valóságból és a VR-játékfejlesztésből az Egyesült Államokban
Egyetemi szak lett a virtuális valóságból és a VR-játékfejlesztésből az Egyesült Államokban

"Arra számítunk, hogy az ultramagas minőségű, magával ragadó élmények nyújtásának lehetőségével a hallgatóink erős pozícióban lesznek, hogy ne csak a legmodernebb VR/AR és játékfejlesztési technológiákat értsék, hanem azt is, hogyan lehet a mögöttes kommunikációs technológiát használni" - mondta Dr. Julio Aráuz, a McClure School docense és igazgatója. "Ez teszi egyedülállóvá a VRGD programunkat, mivel minden hallgató hozzáférhet az információs hálózatok és az IoT-k laboratóriumi környezeteihez, mely által egyedülálló élményekben részesülhetnek."

A VRGD-programhoz a hallgatónak mellékszakonként üzleti vagy kommunikációs tanulmányokat kell majd végeznie. A virtuális valóság és a játéktervezés órák mellett a választható tárgyak megtanítják a diákoknak, hogyan működnek ezek a technológiák a nagyobb információs hálózati rendszerekben.

"A programban részt vevő hallgatók a hálózati technológia és a szkriptelés alapjait tanulhatják. Ez lehetővé teszi számukra, hogy jobb képességet szerezzenek olyan megoldások megtervezésére, amelyek hatékonyan használják az erőforrásokat a magas színvonalú élmények nyújtása érdekében" - mondta Aráuz.

A VRGD hallgatói hozzáférnek majd a játékkutatás és merülő tervezés (GRID) laboratóriumi létesítményeihez is, amelyek szakiránytól függetlenül a Scripps College minden hallgatója számára elérhetőek. Ez több, egymással átfedésben is lévő terület kitanulására ad lehetőséget számukra, így elsajátíthatják, hogy miként használhatják a feltörekvő technológiákat a társadalmi javulás érdekében az oktatási, kormányzati, vállalati, vállalkozói és szórakoztatóipari helyszíneken.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.