2021. 05. 26. - 11:15

Dalszerző ikon díjat kapott Taylor Swift

Dalszerző ikon díjat kapott Taylor Swift

A népszerű szőke énekesnő nyerte el a Dalszerző Ikon elismerést a Nemzeti Zeneműkiadó Szövetség virtuális találkozóján.

Dalszerző ikon díjat kapott Taylor Swift a Nemzeti Zeneműkiadó Szövetség (National Music Publishers Association – NMPA) virtuális eseményén. 
 
A sikeres énekesnő, aki a közelmúltban első női előadóként szerezte meg a Grammy Díjátadón az Év albuma elismerést folklór műfajban, most a karrierje során elért eredményekért ünneplik.
 
Mint azt az NMPA elnöke és vezérigazgatója, David Israelite nyilatkozatában kifejtette: Taylor Swift példátlan sikert aratott. Hihetetlenül jó dalszövegeket adott a világnak, amikor a legnagyobb szükségünk volt rá, ha pedig a karrierjéről van szó, folytatja a szabályok újraírását.”
 
 
A 2010-es évek közepén Taylor Swift a streamingszolgáltatásokért járó, jobb jogdíjakért folytatott küzdelmet. „Először mindig dalszerzőnek tartotta magát, számtalan más alkotót inspirálva ezzel” – fogalmazott David Israelite, hozzátéve: az, amiért kiállt és amit képviselt, az egész kreatív közösséget felemelte – mindezt
Taylor Swift nagy költségekkel és saját karrierje kockáztatásával tette meg.
 
A kockázat azonban megtérült - nemcsak neki, hanem az egész zeneiparnak. Nála jobban tehát aligha érdemli meg valaki az ikon-elismerést – tette hozzá az NMPA elnöke.
 
Fotó: Instagram
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.