2023. 09. 28. - 08:00

Megszüntetheti a manipulációt a csúcstechnológia

Megszüntetheti a manipulációt a csúcstechnológia

A modern technológia egyértelműen jobbá és nézhetőbbé teszi a box mérkőzéseket. 

A csúcstechnológia és a digitalizáció számos új lehetőséget kínál mind a versenyzők, mind a szervezők, illetve mind a sportrajongók számára. Ez a fajta fejlődés nem csak az edzés és a modern eszközök témáját érinti, hanem a sportesemények integritását és igazságosságát is.
 
A legelőrehaladottabb technológiák, például a mesterséges intelligencia vagy a robotika, már most is segíthetnek az esetleges manipulációk és visszaélések felderítésében, ezzel egyidejűleg pedig a box még igazságosabb és tisztább sportággá válhat.
 
box_manip_torzs
Egészen elképesztő mi érhető el a mesterséges intelligenciával 
 
A McLaren Global Sport Solutions (MGSS) egy olyan független szervezet, amely úgynevezett összekötő és tanácsadó testületként működik a sportágban.
 
A szervezet mesterséges intelligencia eszközt használ azon sportbírók és tisztviselők azonosítására, akik alkalmasak lehetnek a mérkőzések esetleges manipulálásában. 
 
A vállalat egyébként olyan szoftvereket dolgozott ki a célok elérése érdekében, amely képes hangelemzést végezni a bírók felé. A válaszokból a rendszer gyorsan kiszűrheti azon versenybírókat, akik manipulálásra készülhetnek. 
 
Forrás: Sportstar
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.