2017. 08. 28. - 11:10

Egyedi mosoly - Mit kell tudni a fogékszerről?

Egyedi mosoly - Mit kell tudni a fogékszerről?

Érthető, hogy mindenki szép fogakra vágyik – a mutatós fogsor sokkal vonzóbbá teszi az arcot. Vannak azonban kisebb fogászati beavatkozások – mint például az ékszer - melyek valóban egyedi mosolyt varázsolhatnak.

Már igazán különleges kérésnek sem számít manapság a fogesztétika terén az ékszer. Egy ilyen apró, csillogó szépség egyedi módon dobja fel a mosolyt, különlegessé téve viselője arcát.

A fogékszer finom és cseppet sem túlzó dísz, melyet kiegészítőként viselhetünk. Többnyire a felső metszőfogakon szokás hordani – a fogász ragasztásos technikával rögzíti a strasszkövet vagy egyéb, nemesfém formát.

Kinek ajánlott?

Természetesen mindenki maga dönti el, milyen forma és szín számára a legvonzóbb. Korosztályt tekintve bárki választhat fogékszert, a fog fejlődésére ennek felhelyezése nincs befolyással.

A mosoly ragyogóbb és kacérabb lesz tőle – sokan igénylik a rafinált, sejtelmes hatást keltő kiegészítőket.

Érdemes tudni, hogy csak ép fogakra rak fel a fogorvos fogékszert. A dentálhigiéniai és fogmegtartó kezelések ugyanis mindig előtérben vannak, ezután következhetnek a szépészeti kezelések.

Hogyan történik a fogékszer felrakása?

A beavatkozás gyors, nem árt sem a zománcnak, sem a fognak magának, s fájdalmat sem érez a páciens. S ha a fogékszer már nem tetszik, bármikor el lehet távolítani.

Fontos megemlíteni, hogy élettartama körülbelül fél-egy év. Ezután a fogékszer magától is lejön. Hogy mennyire tartós, attól is függ, hogyan étkezik és miként harap a páciens – előfordulhat az is, hogy az ékszer évekig fennmarad s megelégedéssel használjuk.

Kapcsolódó cikk:

Mi legyen a fémallergiás fogán?

Ha mozog is egy fog, még lehet segíteni rajta

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.