Szépségfogászat - Fogpótlás

Egyedi mosoly - Mit kell tudni a fogékszerről?

Egyedi mosoly - Mit kell tudni a fogékszerről?

Érthető, hogy mindenki szép fogakra vágyik – a mutatós fogsor sokkal vonzóbbá teszi az arcot. Vannak azonban kisebb fogászati beavatkozások – mint például az ékszer - melyek valóban egyedi mosolyt varázsolhatnak.

Már igazán különleges kérésnek sem számít manapság a fogesztétika terén az ékszer. Egy ilyen apró, csillogó szépség egyedi módon dobja fel a mosolyt, különlegessé téve viselője arcát.

A fogékszer finom és cseppet sem túlzó dísz, melyet kiegészítőként viselhetünk. Többnyire a felső metszőfogakon szokás hordani – a fogász ragasztásos technikával rögzíti a strasszkövet vagy egyéb, nemesfém formát.

Kinek ajánlott?

Természetesen mindenki maga dönti el, milyen forma és szín számára a legvonzóbb. Korosztályt tekintve bárki választhat fogékszert, a fog fejlődésére ennek felhelyezése nincs befolyással.

A mosoly ragyogóbb és kacérabb lesz tőle – sokan igénylik a rafinált, sejtelmes hatást keltő kiegészítőket.

Érdemes tudni, hogy csak ép fogakra rak fel a fogorvos fogékszert. A dentálhigiéniai és fogmegtartó kezelések ugyanis mindig előtérben vannak, ezután következhetnek a szépészeti kezelések.

Hogyan történik a fogékszer felrakása?

A beavatkozás gyors, nem árt sem a zománcnak, sem a fognak magának, s fájdalmat sem érez a páciens. S ha a fogékszer már nem tetszik, bármikor el lehet távolítani.

Fontos megemlíteni, hogy élettartama körülbelül fél-egy év. Ezután a fogékszer magától is lejön. Hogy mennyire tartós, attól is függ, hogyan étkezik és miként harap a páciens – előfordulhat az is, hogy az ékszer évekig fennmarad s megelégedéssel használjuk.

Kapcsolódó cikk:

Mi legyen a fémallergiás fogán?

Ha mozog is egy fog, még lehet segíteni rajta

B.A.

A sikeres fogyás titka

A sikeres fogyás titka

Egy friss módszer kiderítette, hogy hogyan lehet könnyedén megszabadulni a plusz kilóktól. Ráadásul szenvedni sem kell érte!  
Rachel Bilson szingli lett

Rachel Bilson szingli lett

Mintegy 10 év után a színésznő és kedvese úgy döntöttek, külön utakon folytatják tovább életüket.
Innen származnak a kutyák

Innen származnak a kutyák

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon honnan származik ez a kedves háziállat. Most pedig egy újabb elmélet látott napvilágot.   
Jake Gyllenhaal családra vágyik

Jake Gyllenhaal családra vágyik

Letelepedne a népszerű színész, s szeretne családot alapítani. Jake Gyllenhaal jelenleg egyedülálló, de alig várja, hogy rátaláljon arra a hölgyre, akivel minde...
Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás?

Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás...

Azoknál a gyermekeknél, akik kicsi korukban gyakran küzdöttek légúti fertőzésekkel, nagyobb eséllyel alakul ki később asztma vagy csökkennek a tüdőfunkciók.
Már húszas éveiben adoptált volna Angelina

Már húszas éveiben adoptált volna Angeli...

A csinos színésznő igen fiatalon azon gondolkodott, hogy örökbefogad egy kambodzsai árvát –  legjobb barátja szerint Angelina Jolie a húszas éveiben elkezdett e...
Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Mindenkit meglepett, hogy 2016-ban elváltak a csinos énekesnő és férje útjai. Gwen Stefani volt párja, Gavin Rossdale most beszélt arról, hogy számos terápián v...
Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató módra!

Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató mó...

A kelbimbó fogyasztása manapság népszerűbb, mint valaha – ezért a belőle készült ételeknek is nagy divatja van. Lássuk ezt az ínycsiklandó, sajtos-baconos válto...
Kapócs Zsóka babát vár

Kapócs Zsóka babát vár

Teljesült a magyar sztár álma, ugyanis mint kiderült, hamarosan édesanya lesz.   
Ekkor a legjobb házasodni

Ekkor a legjobb házasodni

A tudósok számtalan kutatás elvégzése után megállapították, hogy melyik kor a legalkalmasabb az esküvőre a nőknél.   
< >