Szépségfogászat - Fogpótlás

Mi legyen a fémallergiás fogán?

Mi legyen a fémallergiás fogán?

Csak hazánkban az emberek egyharmada küzd valamilyen allergiával. Nem kell hát meglepődni, ha kiderül, hogy a fémet se bírja valaki. Igen ám, de milyen fogkorrekcióra számíthat ebben az esetben?

Sajnos, manapság egyre többféle allergiával néznek szembe az emberek. Ezek közül igen gyakori a fémallergia is, melyet a fogászati kezeléseknél is figyelembe kell venni – hiszen a fogászatban megtalálhatók a fémek, mi több, használatos a nikkel, a króm, a higany, az ezüst, az arany, a kobalt is.

A higany nemcsak az allergiás tünetek miatt jelent veszélyt, a szervezetre nézve rákkeltő is. Mint köztudott, a higany az amalgám tömések jó részét alkotja, ezért is érdemes azokat fehérekre cseréltetni.

Fémallergiásoknak ideálisak a műanyag fogszabályozó készülékek

Fémallergiásoknak ideálisak a műanyag fogszabályozó készülékek

A fémallergiások könnyen észrevehetik tüneteiket a bőrükön: begyullad fülbevalótól, nyaklánctól, óra viselésétől.

A fogászaton nagyon fontos előre tudni, van-e fémallergiája a páciensnek. Így ugyanis az orvos nem fog allergént használni, a szervezettel össze nem egyeztethető anyagokat a kezelések során.

Természetesen arra is van lehetőség, hogy teljesen fémmentes anyagokat alkalmazzanak.

Még a fogszabályozás is megoldható

Azok a páciensek, akiknél kivehető fogszabályzóval lehet korrigálni a problémát, szilikonból készült készüléket hordhatnak, személyre szabottan elkészítve.

Felnőtteknél a porcelán, rögzített fogszabályozó brekettek jöhetnek szóba. A készülékhez olyan ívet alkalmaznak, amelyre nem allergiás a páciens.

A fogpótlások terén a régóta használt cirkon/cirkónium-oxid, de préskerámiákból is gyártanak fogpótlásokat. Ezek szintén nélkülözik a fémet.

Kapcsolódó cikk:

Mozgatható fogszabályozó - és alig látszik

A retainer két plusz előnye

B.A.

Kanye West ellenőrizgeti a béranyát

Kanye West ellenőrizgeti a béranyát

Véletlenszerűen kontrollálja a harmadik gyermeküket kihordó hölgyet a rapper – Kanye West és Kim Kardashian ugyanis béranyát fogadott, akinek szigorú szabályoka...
Nehezen tűnik el a narancsbőr

Nehezen tűnik el a narancsbőr

Szinte minden nő életét megkeseríti ez a bőrhiba. Attól ugyanis, hogy valaki lefogyott, nem jelent azt, hogy eltűnt a narancsbőr. Vajon mit lehet tenni?  
Melanie Griffith bejelentette: epilepsziás

Melanie Griffith bejelentette: epilepszi...

Beszélni kezdett betegségéről a színésznő. Melanie Griffith most árulta el, hogy 6 évvel ezelőtt epilepsziával diagnosztizálták. Ám négy esztendeje mentes a rem...
Sajtfesztivál Budapesten

Sajtfesztivál Budapesten

Igazi ínyencségekkel várják a gasztronómia szerelmeseit a rendezvényen, ahol több 300 különleges sajtot mutatnak be.   
Letette az alkoholt Ed Sheeran

Letette az alkoholt Ed Sheeran

Nem iszik szeszes italt a népszerű zenész biciklibalesete óta – Ed Sheeran szeretné, ha mielőbb felgyógyulna, ezt azonban lassítaná az alkoholfogyasztás.
Ezt csinálják a férfiak szakítás után

Ezt csinálják a férfiak szakítás után

Egy kapcsolat vége mindenkit megvisel, még a pasikat is, noha sokszor nem ezt mutatják.   
Justin Timberlake megható szerelmi vallomást tett

Justin Timberlake megható szerelmi vallo...

A közelmúltban ünnepelte a sztárpár évfordulóját, amelynek kapcsán az énekes romantikus posztot tett közzé közösségi oldalán.  
Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ötlete ajándék vásárlás terén, hiszen nem akart egy századik ugyanolyan tárgyat ajándékozni kedvesének és olyan holmit...
Meglepő, miért szakított Demi Lovato

Meglepő, miért szakított Demi Lovato

Az énekesnő a közelmúltban arról beszélt, hogy egy napon talán folytatják kapcsolatukat Wilmer Valderramával. Most viszont elárulta, miért szakított vele annak ...
Készíts öregedés elleni, csipkebogyós archidratálót!

Készíts öregedés elleni, csipkebogyós ar...

Tudtuk-e, hogy a csipkebogyó mag olajának hatékonysága a botox kezeléshez hasonló?  Ha a ráncok megelőzése a célunk, próbáljuk ki ezt a kiváló, saját készítésű ...
< >