Szépségfogászat - Fogpótlás

Fogápolás középkorúként: erre kell figyelni – 2.rész

Fogápolás középkorúként: erre kell figyelni – 2.rész

Középkorúként az embernek számos elfoglaltsága akad. A gyűlő feladatok, tennivalók pedig olykor az egészsége rovására mehetnek: nem fordít kellő figyelmet az egészségére. A fogápolás is ide tartozik – mi az, amit semmiképp nem kellene hanyagolni ezekben az években?

Amikor az ember középkorú lesz, több olyan feladattal egészülhetnek ki mindennapjai, melyek korábban nem voltak jellemzőek.

Egyre több teher hárulhat rájuk, s ezért sokan az egészségre, fogápolásra, ellenőrzésre szánt időből is lecsípnek.

Bár a változó kor elsősorban a nőknek okoz gondot, a szájüreg egészségét is befolyásoló hormonális változások mellett egyéb problémák is érinthetik a fogakat.

Cikkünk első részében a különféle fogbetegségekről esett szó.

A fogak elszíneződése a táplálkozás eredménye is

A fogak elszíneződése a táplálkozás eredménye is

Fontos azonban megemlíteni az elszíneződő fogak problémáját is a középkorban.

-Fog elszíneződés

Sokan veszik észre ebben az időszakban, hogy mintha fogaik már nem lennének annyira fehérek, mint korábban. Mi miatt alakulhat ki az elszíneződés?

Elsősorban a táplálkozást okolhatjuk. A színes ételeket, italokat - főként a teát, kávét, vörösbort. Ludasak lehetnek bizonyos gyógyszerek is, illetve a sav erózió: ennek hatására egyre kopik a zománc, s végül láthatóbbá válik a dentin, mely sárgásabb színű.

Tehetünk azonban ellene, hogy az elszíneződés rosszabb legyen: meg kell változtatni a táplálkozást, illetve fehérítést is lehet kérni a fogorvosnál.

Manapság a fogszakorvosoknál LED lámpás technikával és lézerrel is lehet fogat fehéríttetni, hosszantartó eredménnyel. Ha egyszer elvégeztettük, már otthon is hatékonyabban fehéríthetjük a fogainkat.

-Kiesett tömések és letört fogak

Problémát okozhatnak még középkorúként a kiesett tömések és a letört fogak.

A fogásznál érdemes kicseréltetni régi töméseinket

A fogásznál érdemes kicseréltetni régi töméseinket

Manapság sokkal jobb tömőanyagok állnak rendelkezésre, melyek jobban kiállják az idő próbáját, mint a régiek. Ráadásul a szervezetre nézve is kíméletesebbek.

A régi, s sajnos mára valóságos ellenségnek bizonyult amalgám töméseket érdemes kicseréltetni újakra. Mostanra sok közülük régi és letört, szuvasodott. Ha eltávolíttatjuk őket, a szervezetnek is jót teszünk, megszabadítjuk a nehézfém-terheléstől, nem beszélve arról, hogy szebbé tesszük mosolyunkat. Ha a tömés, illetve az alatta kialakult szuvasodás eltávolítása miatt nagyobb üreg jön létre a fogban, a hiányzó fog pótlása inlay és onlay betétekkel, valamint fogpótlásokkal is lehetséges.

Érdemes tudni, hogy az amalgám tömés fém és higany tartalma miatt számos módon kihathat a szervezetre. Ízületi fájdalmakat, fejfájást, hajhullást okozhat.

Az amalgámot teljes mértékben is van lehetőség kivonni a testből, amalgámeltávolító kúrák segítségével.

Kapcsolódó cikk:

Fogápolás középkorúként - mire kell figyelni?

Hogyan készül az onlay és az inlay?

B.A.

Kylie Jenner szégyenli testét?

Kylie Jenner szégyenli testét?

Úgy tűnik megviseli a fiatal sztár a várandósság, ugyanis teste is megváltozik, amit nehezen visel.   
Kampányarc lett Jennifer Lopez

Kampányarc lett Jennifer Lopez

A szépséges énekesnőn egyszerűen nem hat a kor. Nem hiába kérik fel sorra a legnagyobb márkák, hogy terméküket reklámozza.  
Alessandra Ambrosio szakított

Alessandra Ambrosio szakított

A népszerű modell több mint tíz év után döntött úgy, hogy felbontja szerződését a kedvenc fehérnemű márkájával.  
Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Kedvencünk a palacsinta igen sokféle módon elkészíthető – akár úgy is formázhatjuk, hogy fahéjas csigának tűnjön. Ízre azonban lényegesen eltér attól. Hogyan ké...
Itt van Selena Gomez élete legszexibb klipje!

Itt van Selena Gomez élete legszexibb kl...

Új videóklipet készített a sikeres fiatal énekesnő – Selena Gomez Wolves című dalához a napokban jelent meg a friss videó, melyen Selena talán eddig a legszexis...
Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Ha van ebünk, nagyobb eséllyel tovább élünk – állapította meg egy új tanulmány, mely szerint a kutyatartás növelte az idős emberek élethosszát.
Kylie Jenner elszigetelte magát?

Kylie Jenner elszigetelte magát?

Féltestvére, Khloé Kardashian szerint a fiatal valóságshow-sztár és kozmetikai márka-tulajdonos egészen úgy viselkedik, mint bátyjuk, Rob Kardashian.
Borsos ára van a meztelen Madonnának

Borsos ára van a meztelen Madonnának

Tizennyolc évesen számos ruha nélküli fotó készült az énekesnőről – a felvételeket most áruba bocsátják egy aukción. A képek ára 800 és 1200 dollár között mozog...
Életmódváltás=teherbeesés?

Életmódváltás=teherbeesés?

Amikor egy pár eldönti, hogy babát szeretne életük teljesen megváltozik. Sokkal tudatosabban végeznek minden tevékenységet és még az étkezésre is jobban figyeln...
Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a fogyást

Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a...

Már az ébredést követően érdemes megfogadni néhány dolgot, amire oda kell figyelni, hogy jól induljon a nap és persze a test is formában legyen.   
< >