2017. 09. 26. - 10:10

Fogtisztítás: mi kell még a fogkefén kívül? – 2.rész

Fogtisztítás: mi kell még a fogkefén kívül? – 2.rész

Az alapos, problémamegelőző fogtisztításhoz nem elég egy fogkefe. A fogközt, a nyelvet ugyanúgy fontos gondozni, mint a fogak látható felszínét. Mi szükséges ehhez?

Ha valóban alaposan szeretnénk tisztítani a fogainkat, s a legkisebb résekből is eltávolítanánk a fogszuvasodást okozó lepedéket, érdemes beruháznunk egy-egy, plusz gondoskodást jelentő eszközbe.

Cikkünk első részében a fogselyem és a fogköztisztító kefe előnyeiről volt szó.

Lássuk azonban, mi szükséges még ahhoz, hogy teljeskörű legyen a fogápolás. Nem árt, ha fogtisztító szettünk tartalmaz szájvizet és nyelvtisztító kefét is.

Fogápolás: a nyelvet a legcélszerűbb nyelvtisztítóval gondozni

Fogápolás: a nyelvet a legcélszerűbb nyelvtisztítóval gondozni

A szájvíz a fogmosás és tisztítás végén, afféle gondos lezárásként alkalmazandó. Fertőtlenít, antibakteriális hatású és a leheletet is frissíti. Védi a fogakat a fogszuvasodástól, a lepedék lerakódásától, a fogkőképződést pedig megnehezíti.

Fontos ugyanakkor tudni: a természetes növényi kivonatokat tartalmazó szájvizek a leginkább ajánlottak, ezeknek van a legjótékonyabb hatása.

A nyelvtisztító kefe arra szolgál, hogy nyelvünket is megszabadítsuk a káros baktériumoktól. A nyelven igen sok baktérium megtapad, ám ez a puha kis eszköz segít eltávolítani őket.

Noha egyes fogkeféket ma már úgy terveznek, hogy recés hátsó felük alkalmas a nyelv tisztogatására, nem annyira hatékonyak, mint egy kimondottan erre a célra kifejlesztett eszköz.

Egy nyelvtisztítás után meglepően jobb lesz a közérzetünk – afelől pedig biztosak lehetünk, hogy a kellemetlen szájszagot elmulasztja, amely sok esetben a nyelvre tapadt lepedék eredménye.

Kapcsolódó cikk:

Mi kell még? Nemcsak fogkefére van szükségünk

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.