Szépségfogászat - Fogpótlás

Fogtisztítás: mi kell még a fogkefén kívül? – 2.rész

Fogtisztítás: mi kell még a fogkefén kívül? – 2.rész

Az alapos, problémamegelőző fogtisztításhoz nem elég egy fogkefe. A fogközt, a nyelvet ugyanúgy fontos gondozni, mint a fogak látható felszínét. Mi szükséges ehhez?

Ha valóban alaposan szeretnénk tisztítani a fogainkat, s a legkisebb résekből is eltávolítanánk a fogszuvasodást okozó lepedéket, érdemes beruháznunk egy-egy, plusz gondoskodást jelentő eszközbe.

Cikkünk első részében a fogselyem és a fogköztisztító kefe előnyeiről volt szó.

Lássuk azonban, mi szükséges még ahhoz, hogy teljeskörű legyen a fogápolás. Nem árt, ha fogtisztító szettünk tartalmaz szájvizet és nyelvtisztító kefét is.

Fogápolás: a nyelvet a legcélszerűbb nyelvtisztítóval gondozni

Fogápolás: a nyelvet a legcélszerűbb nyelvtisztítóval gondozni

A szájvíz a fogmosás és tisztítás végén, afféle gondos lezárásként alkalmazandó. Fertőtlenít, antibakteriális hatású és a leheletet is frissíti. Védi a fogakat a fogszuvasodástól, a lepedék lerakódásától, a fogkőképződést pedig megnehezíti.

Fontos ugyanakkor tudni: a természetes növényi kivonatokat tartalmazó szájvizek a leginkább ajánlottak, ezeknek van a legjótékonyabb hatása.

A nyelvtisztító kefe arra szolgál, hogy nyelvünket is megszabadítsuk a káros baktériumoktól. A nyelven igen sok baktérium megtapad, ám ez a puha kis eszköz segít eltávolítani őket.

Noha egyes fogkeféket ma már úgy terveznek, hogy recés hátsó felük alkalmas a nyelv tisztogatására, nem annyira hatékonyak, mint egy kimondottan erre a célra kifejlesztett eszköz.

Egy nyelvtisztítás után meglepően jobb lesz a közérzetünk – afelől pedig biztosak lehetünk, hogy a kellemetlen szájszagot elmulasztja, amely sok esetben a nyelvre tapadt lepedék eredménye.

Kapcsolódó cikk:

Mi kell még? Nemcsak fogkefére van szükségünk

B.A.

Elhunyt Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli

Nagyon fiatalon, mindössze 37 évesen elhunyt a betegségben szenvedő énekesnő. Gyászol a magyar zenevilág.   
Dolgok, amelyek gátolják a fogyást

Dolgok, amelyek gátolják a fogyást

A plusz kilók sem esztétikailag, sem egészségügyileg nem túl kedvezőek az emberre, ezért célszerű minél előbb megszabadulni tőlük. Vannak azonban olyan rossz sz...
Mel B-t támadja a férje

Mel B-t támadja a férje

Azzal vádolja válófélben levő férje az egykori Spice Girl-t, hogy ismét megszegte a házasság felbontásának szabályait, mivel korlátozta hozzáférését egyik ingat...
A pocakos pasik jobban teljesítenek?

A pocakos pasik jobban teljesítenek?

A formás izmos test természetesen szép látványt nyújt minden nő számára, de az még nem jelenti azt, hogy az ágyban is ugyanolyan jó, mint ahogy kinéz.   
Kis kedvenc karácsonyra?

Kis kedvenc karácsonyra?

Napjainkban egyre népszerűbb valamilyen háziállatot vásárolni ajándéknak. Érdemes azonban néhány dologra oda figyelni.   
Halle Berry: Végeztem a szerelemmel!

Halle Berry: Végeztem a szerelemmel!

Nagyon csalódottnak tűnik a csinos színésznő – Halle Berry a közelmúltban szakított legutóbbi kedvesével, s most úgy véli, „befejezte”, már ami a szerelmet ille...
Gyömbérrel az émelygés ellen

Gyömbérrel az émelygés ellen

Ez a csodálatos növény igazi immunerősítő. Számos pozitív hatása ismert és a kismamák rosszullétén is képes segíteni.   
Csokoládés arcmaszk – mi sem csábítóbb!

Csokoládés arcmaszk – mi sem csábítóbb!

A csoki nemcsak ehető finomság – igazi kényeztetés a bőrnek is. Számos dologra használható a szépségápolásban is, ezért érdemes élni vele. Készítsünk most el eg...
Robbie Williams 7 napig az intenzíven volt!

Robbie Williams 7 napig az intenzíven vo...

Megdöbbentő dologról mesélt a sikeres énekes: Robbie Williams-et egy furcsa agyi probléma miatt 7 napig az intenzív osztályon ápolták, drámája miatt orosz konce...
NYEREMÉNYJÁTÉK házi kedvenceknek - Jelentkezzen MOST

NYEREMÉNYJÁTÉK házi kedvenceknek - Jelen...

Most regisztráljon a Nice Szépségverseny Házi Kedvenc kategóriájába és vegyen részt Nyereményjátékunkon!   NYEREMÉNYJÁTÉK új és már korábban regisztrált verseny...
< >