Szépségfogászat - Fogpótlás

Fogtisztítás: mi kell még a fogkefén kívül? – 2.rész

Fogtisztítás: mi kell még a fogkefén kívül? – 2.rész

Az alapos, problémamegelőző fogtisztításhoz nem elég egy fogkefe. A fogközt, a nyelvet ugyanúgy fontos gondozni, mint a fogak látható felszínét. Mi szükséges ehhez?

Ha valóban alaposan szeretnénk tisztítani a fogainkat, s a legkisebb résekből is eltávolítanánk a fogszuvasodást okozó lepedéket, érdemes beruháznunk egy-egy, plusz gondoskodást jelentő eszközbe.

Cikkünk első részében a fogselyem és a fogköztisztító kefe előnyeiről volt szó.

Lássuk azonban, mi szükséges még ahhoz, hogy teljeskörű legyen a fogápolás. Nem árt, ha fogtisztító szettünk tartalmaz szájvizet és nyelvtisztító kefét is.

Fogápolás: a nyelvet a legcélszerűbb nyelvtisztítóval gondozni

Fogápolás: a nyelvet a legcélszerűbb nyelvtisztítóval gondozni

A szájvíz a fogmosás és tisztítás végén, afféle gondos lezárásként alkalmazandó. Fertőtlenít, antibakteriális hatású és a leheletet is frissíti. Védi a fogakat a fogszuvasodástól, a lepedék lerakódásától, a fogkőképződést pedig megnehezíti.

Fontos ugyanakkor tudni: a természetes növényi kivonatokat tartalmazó szájvizek a leginkább ajánlottak, ezeknek van a legjótékonyabb hatása.

A nyelvtisztító kefe arra szolgál, hogy nyelvünket is megszabadítsuk a káros baktériumoktól. A nyelven igen sok baktérium megtapad, ám ez a puha kis eszköz segít eltávolítani őket.

Noha egyes fogkeféket ma már úgy terveznek, hogy recés hátsó felük alkalmas a nyelv tisztogatására, nem annyira hatékonyak, mint egy kimondottan erre a célra kifejlesztett eszköz.

Egy nyelvtisztítás után meglepően jobb lesz a közérzetünk – afelől pedig biztosak lehetünk, hogy a kellemetlen szájszagot elmulasztja, amely sok esetben a nyelvre tapadt lepedék eredménye.

Kapcsolódó cikk:

Mi kell még? Nemcsak fogkefére van szükségünk

B.A.

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Kutatók szerint három dolog segít abban, hogy hosszú életet tudhasson magának az ember. Természetesen mindenekelőtt az életmód-változtatás áll.
Justin Timberlake megható szerelmi vallomást tett

Justin Timberlake megható szerelmi vallo...

A közelmúltban ünnepelte a sztárpár évfordulóját, amelynek kapcsán az énekes romantikus posztot tett közzé közösségi oldalán.  
Brad Pittet fiatal színésznővel hozták hírbe

Brad Pittet fiatal színésznővel hozták h...

Meghökkentő pletyka terjed: bár a legutóbbi hírek szerint a sármos színész és felesége, Angelina Jolie békülőben van, Brad Pitt állítólag beleszeretett egy ifjú...
Demi Lovato drogproblémáiról vallott

Demi Lovato drogproblémáiról vallott

A fiatal énekesnőről nemrég kiderült, hogy csakúgy, mint sok sztárt őt is magával ragadta a kábítószer világa.   
Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ötlete ajándék vásárlás terén, hiszen nem akart egy századik ugyanolyan tárgyat ajándékozni kedvesének és olyan holmit...
Készíts öregedés elleni, csipkebogyós archidratálót!

Készíts öregedés elleni, csipkebogyós ar...

Tudtuk-e, hogy a csipkebogyó mag olajának hatékonysága a botox kezeléshez hasonló?  Ha a ráncok megelőzése a célunk, próbáljuk ki ezt a kiváló, saját készítésű ...
Solange Knowles vezeti a Soul Train Awards-jelölést

Solange Knowles vezeti a Soul Train Awar...

Beyoncé testvére és Bruno Mars áll a lista legelején a Soul Train Awards díjátadás nevezettjei között. 
Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Sokkal többet számít a házi feladat, mint hogy a gyermek az iskolai feladatokkal nap mint nap, otthon is foglalkozzon – állítják kutatók.
Kylie Jenner pasija kiakadt

Kylie Jenner pasija kiakadt

Friss hírek szerint a fiatal sztár párja nem igazán tudja elviselni a Kardashian családot. Ez miatt pedig még a kapcsolatuk is zátonyra futhat.   
Irodai munka=nassolás?

Irodai munka=nassolás?

Te is gyakran nyúlsz az édességhez munka közben? Akkor van egy rossz hírünk, ugyanis rengeteg kalóriát beviszel ezáltal a szervezetedbe.  
< >