2017. 09. 25. - 11:30

Mi kell még? – Nemcsak fogkefére van szükségünk!

Mi kell még? – Nemcsak fogkefére van szükségünk!

Aki egyszer is időt szánt arra, hogy alaposabban felkészüljön fogai ápolására, tisztában van vele, hogy nem csupán egy jó fogkefe kell ehhez.

Fogápoló szettünknek nemcsak a fogkefe és a fogkrém a része. Ahhoz, hogy napjainkban valaki profi módon gondozza a fogait, célszerű a fontos eszközöket is magánál tartania, amelyekkel a legkisebb helyekről is ki tudja tisztítani az ételmaradékot.

Kár elcsalni a fogselymezésre szánandó időt

Kár elcsalni a fogselymezésre szánandó időt

Fogselyem

A fogselyem például egy olyan eszköz, amely segít a rések kitisztításában, a fog egymás felé néző, fogkefével nem elérhető felszíneinek megtisztításában. Sokan nem alkalmazzák, pedig fontos lenne időt szánni rá. A fogselyem hosszútávon hozzájárul, hogy elkerüljük a fogak romlását. használata sem nehéz, csupán rá kell tekernünk a két középső ujjunkra egy kb. 30 cm hosszú darabot, s óvatosan a fogközekbe vezetni, majd megmozgatni, az íny szabad éle alá. Kövessük a fog domborulatát, le-fel irányuló mozgással tisztítsuk a fogközt.

A fogselymet ma már többféle formában is megtaláljuk a boltban, van előre elkészített változat is, melynél a szál be van fűzve egy villába – de ezzel kevésbé követhető a fog természetes domborulata.

A fogköztisztító kefe is igen hasznos

A fogköztisztító kefe is igen hasznos

Fogköztisztító kefe

Hasonlít a fogselyemhez, meg lehet vele közelíteni a fogak nehezebben hozzáférhető részeit. Lényegében a fogkefe és a fogselyem között képez átmenetet. Olyan réseknél, ahová nem fér be a kefe, a selyem pedig túl vékony, ideális a használata. Azoknak külön ajánlott, akik fogszabályozót hordanaka vagy van fogpótlásuk. Ezek ugyanis – köztük a híd, a korona – fokozott gondozást igényelnek. A fogközöket sem árt tisztítani, hogy könnyebben elkerülhető legyen az ínygyulladás.

A cikket folytatjuk.

Kapcsolódó cikk:

Milyen a jó fogkefe?

Hogyan ápolja jól fogait egy kismama?

Hogyan fehérítsük fogainkat otthoni praktikákkal?

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.