Szépségfogászat - Fogpótlás

Mi kell még? – Nemcsak fogkefére van szükségünk!

Mi kell még? – Nemcsak fogkefére van szükségünk!

Aki egyszer is időt szánt arra, hogy alaposabban felkészüljön fogai ápolására, tisztában van vele, hogy nem csupán egy jó fogkefe kell ehhez.

Fogápoló szettünknek nemcsak a fogkefe és a fogkrém a része. Ahhoz, hogy napjainkban valaki profi módon gondozza a fogait, célszerű a fontos eszközöket is magánál tartania, amelyekkel a legkisebb helyekről is ki tudja tisztítani az ételmaradékot.

Kár elcsalni a fogselymezésre szánandó időt

Kár elcsalni a fogselymezésre szánandó időt

Fogselyem

A fogselyem például egy olyan eszköz, amely segít a rések kitisztításában, a fog egymás felé néző, fogkefével nem elérhető felszíneinek megtisztításában. Sokan nem alkalmazzák, pedig fontos lenne időt szánni rá. A fogselyem hosszútávon hozzájárul, hogy elkerüljük a fogak romlását. használata sem nehéz, csupán rá kell tekernünk a két középső ujjunkra egy kb. 30 cm hosszú darabot, s óvatosan a fogközekbe vezetni, majd megmozgatni, az íny szabad éle alá. Kövessük a fog domborulatát, le-fel irányuló mozgással tisztítsuk a fogközt.

A fogselymet ma már többféle formában is megtaláljuk a boltban, van előre elkészített változat is, melynél a szál be van fűzve egy villába – de ezzel kevésbé követhető a fog természetes domborulata.

A fogköztisztító kefe is igen hasznos

A fogköztisztító kefe is igen hasznos

Fogköztisztító kefe

Hasonlít a fogselyemhez, meg lehet vele közelíteni a fogak nehezebben hozzáférhető részeit. Lényegében a fogkefe és a fogselyem között képez átmenetet. Olyan réseknél, ahová nem fér be a kefe, a selyem pedig túl vékony, ideális a használata. Azoknak külön ajánlott, akik fogszabályozót hordanaka vagy van fogpótlásuk. Ezek ugyanis – köztük a híd, a korona – fokozott gondozást igényelnek. A fogközöket sem árt tisztítani, hogy könnyebben elkerülhető legyen az ínygyulladás.

A cikket folytatjuk.

Kapcsolódó cikk:

Milyen a jó fogkefe?

Hogyan ápolja jól fogait egy kismama?

Hogyan fehérítsük fogainkat otthoni praktikákkal?

B.A.

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Kutatók szerint három dolog segít abban, hogy hosszú életet tudhasson magának az ember. Természetesen mindenekelőtt az életmód-változtatás áll.
Justin Timberlake megható szerelmi vallomást tett

Justin Timberlake megható szerelmi vallo...

A közelmúltban ünnepelte a sztárpár évfordulóját, amelynek kapcsán az énekes romantikus posztot tett közzé közösségi oldalán.  
Brad Pittet fiatal színésznővel hozták hírbe

Brad Pittet fiatal színésznővel hozták h...

Meghökkentő pletyka terjed: bár a legutóbbi hírek szerint a sármos színész és felesége, Angelina Jolie békülőben van, Brad Pitt állítólag beleszeretett egy ifjú...
Demi Lovato drogproblémáiról vallott

Demi Lovato drogproblémáiról vallott

A fiatal énekesnőről nemrég kiderült, hogy csakúgy, mint sok sztárt őt is magával ragadta a kábítószer világa.   
Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ötlete ajándék vásárlás terén, hiszen nem akart egy századik ugyanolyan tárgyat ajándékozni kedvesének és olyan holmit...
Készíts öregedés elleni, csipkebogyós archidratálót!

Készíts öregedés elleni, csipkebogyós ar...

Tudtuk-e, hogy a csipkebogyó mag olajának hatékonysága a botox kezeléshez hasonló?  Ha a ráncok megelőzése a célunk, próbáljuk ki ezt a kiváló, saját készítésű ...
Solange Knowles vezeti a Soul Train Awards-jelölést

Solange Knowles vezeti a Soul Train Awar...

Beyoncé testvére és Bruno Mars áll a lista legelején a Soul Train Awards díjátadás nevezettjei között. 
Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Sokkal többet számít a házi feladat, mint hogy a gyermek az iskolai feladatokkal nap mint nap, otthon is foglalkozzon – állítják kutatók.
Kylie Jenner pasija kiakadt

Kylie Jenner pasija kiakadt

Friss hírek szerint a fiatal sztár párja nem igazán tudja elviselni a Kardashian családot. Ez miatt pedig még a kapcsolatuk is zátonyra futhat.   
Irodai munka=nassolás?

Irodai munka=nassolás?

Te is gyakran nyúlsz az édességhez munka közben? Akkor van egy rossz hírünk, ugyanis rengeteg kalóriát beviszel ezáltal a szervezetedbe.  
< >