Szépségfogászat - Fogpótlás

Miért jó, ha nincs szervezetünkben amalgám?

Miért jó, ha nincs szervezetünkben amalgám?

Sokan szeretnék manapság eltávolíttatni amalgám töméseiket – ennek oka pedig az, hogy ebben az anyagban erősen mérgező higany is található. Mit érdemes tudni róla?

Az amalgám tömések kivetetése egyre elterjedtebb napjainkban. Oka azonban nemcsak az esztétikusabb látvány. Az amalgámban részben mérgező higany található, melytől valóban nem árt megtisztítani a szervezetet.

Az amalgám egy ötvözet, a higany és más fémek, főként ezüst kombinációja. Higanyt ötven százalékban tartalmaz, s bár szilárdan kerül a szánkba, később folyamatosan oldódik – elkerülhetetlen a szervezetbe kerülése. Ez pedig azt eredményezi, hogy lassan, de mérgezi a testünket. Az egyetlen előnye az, hogy olcsó – ezért egész generációknak készítettek ilyen fogtöméseket.

A fogtöméseket nem árt kicseréltetni, ha amalgámból vannak

A fogtöméseket nem árt kicseréltetni, ha amalgámból vannak

Fokozott a probléma, ha több, különböző időben készült amalgámtömés van valakinek a szájában, mert ezeknek más lehet az összetétele. A nyállal kombinálva ezek oldódni kezdenek, még ha minimális mennyiségben is.

A higany, mint nehézfém, egyszerűen lerakódik a szervezetben, károsítja az immunsejtek működését, s gyengíti a test védekezőképességét.

Az aminosavakba is beépül, s kiszorít fontos ásványi anyagokat – így a cinket vagy a szelént is. Idegrendszeri károsodást is okozhat. A szájüregben nyálkahártya-elváltozásokhoz vezethet, fekélyes sebek is kialakulhatnak. Könnyű őket azonosítani, ugyanis általában amalgámtömés mellett bukkannak fel.

Érdemes cserélni

Fontos tehát az amalgám töméseket újakra cserélni, mert a testet folyamatosan terheljük vele. Azzal azonban, ha kicseréljük a tömést, még nem távolítjuk el a nehézfém terhelést a szervezetből. Javasolt ilyenkor egy teljes méregtelenítő kúra elvégzése, amely hónapokig eltarthat.

Folyamatos vitaminbevitellel, szelén- és cinkpótlással, sok folyadékkal segíthetjük a szervezet átmosását.

Kapcsolódó cikk:

Védjük a fogakat sportolás közben!

Fogágybetegség: hogy mentsük meg a fogainkat?

B.A.

 

 

A sikeres fogyás titka

A sikeres fogyás titka

Egy friss módszer kiderítette, hogy hogyan lehet könnyedén megszabadulni a plusz kilóktól. Ráadásul szenvedni sem kell érte!  
Rachel Bilson szingli lett

Rachel Bilson szingli lett

Mintegy 10 év után a színésznő és kedvese úgy döntöttek, külön utakon folytatják tovább életüket.
Innen származnak a kutyák

Innen származnak a kutyák

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon honnan származik ez a kedves háziállat. Most pedig egy újabb elmélet látott napvilágot.   
Jake Gyllenhaal családra vágyik

Jake Gyllenhaal családra vágyik

Letelepedne a népszerű színész, s szeretne családot alapítani. Jake Gyllenhaal jelenleg egyedülálló, de alig várja, hogy rátaláljon arra a hölgyre, akivel minde...
Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás?

Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás...

Azoknál a gyermekeknél, akik kicsi korukban gyakran küzdöttek légúti fertőzésekkel, nagyobb eséllyel alakul ki később asztma vagy csökkennek a tüdőfunkciók.
Már húszas éveiben adoptált volna Angelina

Már húszas éveiben adoptált volna Angeli...

A csinos színésznő igen fiatalon azon gondolkodott, hogy örökbefogad egy kambodzsai árvát –  legjobb barátja szerint Angelina Jolie a húszas éveiben elkezdett e...
Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Gwen Stefaniékon a terápia sem segített

Mindenkit meglepett, hogy 2016-ban elváltak a csinos énekesnő és férje útjai. Gwen Stefani volt párja, Gavin Rossdale most beszélt arról, hogy számos terápián v...
Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató módra!

Csőben sült sajtos kelbimbó csalogató mó...

A kelbimbó fogyasztása manapság népszerűbb, mint valaha – ezért a belőle készült ételeknek is nagy divatja van. Lássuk ezt az ínycsiklandó, sajtos-baconos válto...
Kapócs Zsóka babát vár

Kapócs Zsóka babát vár

Teljesült a magyar sztár álma, ugyanis mint kiderült, hamarosan édesanya lesz.   
Ekkor a legjobb házasodni

Ekkor a legjobb házasodni

A tudósok számtalan kutatás elvégzése után megállapították, hogy melyik kor a legalkalmasabb az esküvőre a nőknél.   
< >