Szépségfogászat - Fogpótlás

Mire figyeljünk az időskori szájápoláskor? – 1.rész

Mire figyeljünk az időskori szájápoláskor? – 1.rész

Aki idős, annak sem kell lemondania a tökéletes szájápolásról – a dolgos évek után ugyan adódhatnak problémák a hallással, látással, mozgással, s a fogakkal is. Ám gondos fog- és szájápolás esetén a fog-gondok elkerülhetők, kordában tarthatók.

A korral sajnos járnak bizonyos változások. A nyugdíjhoz közeledve, vagy már azon túl is számos szép élmény vár az idősebb korosztályra, ám kétségtelen, hogy a mozgást, a hallást, látást ilyenkor már zavarhatják bizonyos problémák. Ugyanígy, a fogak terén azok elvesztése és fogsorra cserélésre okozhat gondot.

Ha a fogat bizonyos mértékű szuvasodás vagy törés jellemzi, számos esetben elkerülhetetlen annak eltávolítása. Igaz: a korábban mentehetetlennek ítélt fogakat ma már jó eséllyel meg tudják őrizni a fogorvosok. Ennek köszönhetően esélyes, hogy akik néhány év múlva lesznek 60 év felettiek, már kisebb valószínűséggel viselnek fogsort.

A fogakra idős korban is vigyázni kell - megfelelő pótlással szép fogsor érhető el

A fogakra idős korban is vigyázni kell - megfelelő pótlással szép fogsor érhető el

A nem teljes fogazatnak számos hátránya van. Ahhoz, hogy megfelelően emésszünk, 11 pár fog szükségeltetik. A kielégítő rágás csak így valósulhat meg, a gyomor enélkül nehezebben dolgozza fel az ételt. Az emésztési gondokat elkerülendő, a hiányzó fogakat mindenképpen pótolni kell.

Ennek módja a híd-, a fogsor vagy az implantátum készítése.

A műfogsor-problémák

Műfogsort viselni sokszor igen kényelmetlen – nem állja ki igazán az idő próbáját, s állandó jelleggel koptatja a csontot, különösen az alsó fogsornál. A fogsort újra kell készíteni, s a páciensnek minden alkalommal meg kell szoknia azt. A csontozat teljességének megőrzéséhez az elveszített fogat lehetőség szerint azonnal szükséges pótolni.

Mozgó, laza fogsor esetén megoldást jelenthet a mini implantátumra illeszthető fogsor. Utóbbit a mini implantátum patentszerűen stabilan tartja, nem mozdul el. Nagy előnye emellett, hogy egyszerűen ki lehet venni és könnyű tisztítani.

A jól bevált fogsort is stabilabbá tehetjük azzal, hogy a mai műfogsorokat már át lehet alakítani – képes a mini implantátum műfogsorrögzítő rendszer elemeinek befogadására. E rendszer nagymértékben növeli a komfortérzetet.

A cikket folytatjuk.

Kapcsolódó cikk:

Fogápolás középkorúként - mire kell figyelni? 1.rész

Fogápolás középkorúként: erre kell figyelni - 2.rész

B.A.

Kylie Jenner szégyenli testét?

Kylie Jenner szégyenli testét?

Úgy tűnik megviseli a fiatal sztár a várandósság, ugyanis teste is megváltozik, amit nehezen visel.   
Kampányarc lett Jennifer Lopez

Kampányarc lett Jennifer Lopez

A szépséges énekesnőn egyszerűen nem hat a kor. Nem hiába kérik fel sorra a legnagyobb márkák, hogy terméküket reklámozza.  
Alessandra Ambrosio szakított

Alessandra Ambrosio szakított

A népszerű modell több mint tíz év után döntött úgy, hogy felbontja szerződését a kedvenc fehérnemű márkájával.  
Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Kedvencünk a palacsinta igen sokféle módon elkészíthető – akár úgy is formázhatjuk, hogy fahéjas csigának tűnjön. Ízre azonban lényegesen eltér attól. Hogyan ké...
Itt van Selena Gomez élete legszexibb klipje!

Itt van Selena Gomez élete legszexibb kl...

Új videóklipet készített a sikeres fiatal énekesnő – Selena Gomez Wolves című dalához a napokban jelent meg a friss videó, melyen Selena talán eddig a legszexis...
Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Ha van ebünk, nagyobb eséllyel tovább élünk – állapította meg egy új tanulmány, mely szerint a kutyatartás növelte az idős emberek élethosszát.
Kylie Jenner elszigetelte magát?

Kylie Jenner elszigetelte magát?

Féltestvére, Khloé Kardashian szerint a fiatal valóságshow-sztár és kozmetikai márka-tulajdonos egészen úgy viselkedik, mint bátyjuk, Rob Kardashian.
Borsos ára van a meztelen Madonnának

Borsos ára van a meztelen Madonnának

Tizennyolc évesen számos ruha nélküli fotó készült az énekesnőről – a felvételeket most áruba bocsátják egy aukción. A képek ára 800 és 1200 dollár között mozog...
Életmódváltás=teherbeesés?

Életmódváltás=teherbeesés?

Amikor egy pár eldönti, hogy babát szeretne életük teljesen megváltozik. Sokkal tudatosabban végeznek minden tevékenységet és még az étkezésre is jobban figyeln...
Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a fogyást

Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a...

Már az ébredést követően érdemes megfogadni néhány dolgot, amire oda kell figyelni, hogy jól induljon a nap és persze a test is formában legyen.   
< >