Szépségfogászat - Fogpótlás

Nátha, megfázás – Lehet bűnös a fogkefe?

Nátha, megfázás – Lehet bűnös a fogkefe?

Nem kétséges, hogy ősszel sokkal gyakrabban fázunk meg, mint máskor - a fertőzésveszély fokozottan fennáll. Ilyenkor bármit bevetnénk, hogy mielőbb gyógyuljunk, de vajon gondoltunk-e a fogápolás milyenségére?

Az őszi időszak általában fokozott fertőzésveszéllyel jár. Sokan fújjuk az orrunkat, köhögünk, fáj a torunk. Számos dolgot kipróbálunk, hogy a nátha, a megfázás mielőbb elmúljon.

A megfelelő fogápolással is sokat tehetünk azért, hogy meggyógyuljunk.

Az első teendőnk például lecserélni a fogkefénket, mert abban szépszámú baktérium összegyűlhetett. Ugyanazon kefe használatával ugyanis könnyedén visszajuttatjuk szánkba a baktériumokat.

A betegségkezelésben a megfelelő fogkefe és fogmosás is fontos

A betegségkezelésben a megfelelő fogkefe és fogmosás is fontos

A fogkefét rendszeresen tisztítsuk meg, egyszerűen átdörzsölve az ujjainkkal, kellően meleg víz alatt.

Hogyan használjuk a fogkefénket?

A kefe nem megfelelő alkalmazása is problémát okozhat azonban. Igen keveseknek tesz jót a durva sörtéjű típus, a puhább, közepes sörtéjű használata a legcélszerűbb. Ha valakinek fogágybetegsége, ínygyulladása van, vagy műtötték az ínyét, a puha fogkefe ajánlott.

Amennyiben helytelenül alkalmazzuk azt, könnyen felsértjük a fogat, az ínyt, a száj belső részét. A sérülésekkel nemcsak az a gond, hogy fájnak, hanem hogy szuvasodás, fertőzések alakulhatnak ki miattuk.

Ilyen esetben egyébként érdemes dentálhigiénikus tanácsát is kikérnünk: mi a probléma és mit csináljunk másként annak elkerülése érdekében?

Jó tanács még, hogy amennyiben valamilyen betegség jelentkezik nálunk, mielőbb gondoskodjunk a vitamin-utánpótlásról – ez a gyógyuláshoz elengedhetetlen!

Kapcsolódó cikk:

Nátha, megfázás: fogápolással is harcolhatunk!

B.A.

 

 

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Kutatók szerint három dolog segít abban, hogy hosszú életet tudhasson magának az ember. Természetesen mindenekelőtt az életmód-változtatás áll.
Justin Timberlake megható szerelmi vallomást tett

Justin Timberlake megható szerelmi vallo...

A közelmúltban ünnepelte a sztárpár évfordulóját, amelynek kapcsán az énekes romantikus posztot tett közzé közösségi oldalán.  
Brad Pittet fiatal színésznővel hozták hírbe

Brad Pittet fiatal színésznővel hozták h...

Meghökkentő pletyka terjed: bár a legutóbbi hírek szerint a sármos színész és felesége, Angelina Jolie békülőben van, Brad Pitt állítólag beleszeretett egy ifjú...
Demi Lovato drogproblémáiról vallott

Demi Lovato drogproblémáiról vallott

A fiatal énekesnőről nemrég kiderült, hogy csakúgy, mint sok sztárt őt is magával ragadta a kábítószer világa.   
Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ötlete ajándék vásárlás terén, hiszen nem akart egy századik ugyanolyan tárgyat ajándékozni kedvesének és olyan holmit...
Készíts öregedés elleni, csipkebogyós archidratálót!

Készíts öregedés elleni, csipkebogyós ar...

Tudtuk-e, hogy a csipkebogyó mag olajának hatékonysága a botox kezeléshez hasonló?  Ha a ráncok megelőzése a célunk, próbáljuk ki ezt a kiváló, saját készítésű ...
Solange Knowles vezeti a Soul Train Awards-jelölést

Solange Knowles vezeti a Soul Train Awar...

Beyoncé testvére és Bruno Mars áll a lista legelején a Soul Train Awards díjátadás nevezettjei között. 
Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Sokkal többet számít a házi feladat, mint hogy a gyermek az iskolai feladatokkal nap mint nap, otthon is foglalkozzon – állítják kutatók.
Kylie Jenner pasija kiakadt

Kylie Jenner pasija kiakadt

Friss hírek szerint a fiatal sztár párja nem igazán tudja elviselni a Kardashian családot. Ez miatt pedig még a kapcsolatuk is zátonyra futhat.   
Irodai munka=nassolás?

Irodai munka=nassolás?

Te is gyakran nyúlsz az édességhez munka közben? Akkor van egy rossz hírünk, ugyanis rengeteg kalóriát beviszel ezáltal a szervezetedbe.  
< >