2017. 10. 02. - 11:10

Nátha, megfázás – Lehet bűnös a fogkefe?

Nátha, megfázás – Lehet bűnös a fogkefe?

Nem kétséges, hogy ősszel sokkal gyakrabban fázunk meg, mint máskor - a fertőzésveszély fokozottan fennáll. Ilyenkor bármit bevetnénk, hogy mielőbb gyógyuljunk, de vajon gondoltunk-e a fogápolás milyenségére?

Az őszi időszak általában fokozott fertőzésveszéllyel jár. Sokan fújjuk az orrunkat, köhögünk, fáj a torunk. Számos dolgot kipróbálunk, hogy a nátha, a megfázás mielőbb elmúljon.

A megfelelő fogápolással is sokat tehetünk azért, hogy meggyógyuljunk.

Az első teendőnk például lecserélni a fogkefénket, mert abban szépszámú baktérium összegyűlhetett. Ugyanazon kefe használatával ugyanis könnyedén visszajuttatjuk szánkba a baktériumokat.

A betegségkezelésben a megfelelő fogkefe és fogmosás is fontos

A betegségkezelésben a megfelelő fogkefe és fogmosás is fontos

A fogkefét rendszeresen tisztítsuk meg, egyszerűen átdörzsölve az ujjainkkal, kellően meleg víz alatt.

Hogyan használjuk a fogkefénket?

A kefe nem megfelelő alkalmazása is problémát okozhat azonban. Igen keveseknek tesz jót a durva sörtéjű típus, a puhább, közepes sörtéjű használata a legcélszerűbb. Ha valakinek fogágybetegsége, ínygyulladása van, vagy műtötték az ínyét, a puha fogkefe ajánlott.

Amennyiben helytelenül alkalmazzuk azt, könnyen felsértjük a fogat, az ínyt, a száj belső részét. A sérülésekkel nemcsak az a gond, hogy fájnak, hanem hogy szuvasodás, fertőzések alakulhatnak ki miattuk.

Ilyen esetben egyébként érdemes dentálhigiénikus tanácsát is kikérnünk: mi a probléma és mit csináljunk másként annak elkerülése érdekében?

Jó tanács még, hogy amennyiben valamilyen betegség jelentkezik nálunk, mielőbb gondoskodjunk a vitamin-utánpótlásról – ez a gyógyuláshoz elengedhetetlen!

Kapcsolódó cikk:

Nátha, megfázás: fogápolással is harcolhatunk!

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.