Szépségfogászat - Fogpótlás

Nátha, megfázás – Fogápolással is harcolhatunk – 1.rész

Nátha, megfázás – Fogápolással is harcolhatunk – 1.rész

Az őszi időszakban sajnos jóval többször vagyunk kitéve fertőzésveszélynek, mint máskor az év folyamán. A cél az, hogy mielőbb meggyógyuljunk, ám ennek érdekében a fogápolásra sem árt odafigyelni.

Az őszi és a tavaszi időszak gyakran jár náthával, megfázással – ilyenkor esélyesebb a fertőzés veszélye. Általában igyekszünk mindent megtenni ahhoz, hogy hamarabb kilábaljunk a betegségből – jó tudni, hogy ezért a megfelelő fogápolással is tehetünk.

Mit jelent ez?

Sokan tudják, hogy a fogkefét 3-4 havonta nem árt kicserélni. Betegség idején azonban szervezetünkben több a baktérium, s ezek a szájban is jelen vannak. Vagyis, a fogkefe sörtéi között megtapadhatnak.

A fogkefe sok baktériumot gyűjt be megfázás idején - érdemes lecserélni

A fogkefe sok baktériumot gyűjt be megfázás idején - érdemes lecserélni

Betegség idején nagyon fontos eltávolítani a baktériumokat, akár a fogkefe cseréjével, hiszen a kefe miatt könnyen visszajuttathatjuk a kórokozókat oda, ahonnan el akartuk őket távolítani. Rövidebb idő alatt meggyógyulhatunk, ha jobban ügyelünk a tisztaságra és lecseréljük a fogkefét.

A fogtisztító eszközt rendszeresen mossuk el és tartsuk tisztán. Egyszerűen dörzsöljük át ujjainkkal kellően meleg víz alatt. Két- vagy három hetente fontos alaposan megmosni és megszárítani. Az elektromos fogkefét UV-fénnyel kell sterilizálni.

Mi a teendő még megfázás esetén?

Ügyelni kell arra is, hogy a betegséget szájon át ne adjuk tovább. A nátha átadható és megkapható azzal, ha puszit vagy csókot váltunk. Gondot okoz azonban az is, ha a földre esett cumit bevesszük a szánkba, ezzel „tisztítandó”, majd visszaadjuk a gyermeknek. A nyálunkban levő baktériumokkal így egyszerűen megfertőzzük őt. Ne együnk ugyanazzal az evőeszközzel és ne igyunk ugyanabból a pohárból, mint a gyermek, mert így a fertőzést oda-vissza is adhatjuk.

A cikket folytatjuk.

Kapcsolódó cikk:

Fogtisztítás - mi kell még a fogkefén kívül?

Nemcsak fogkefére van szükségünk

B.A.

Napi 3 kávéval tökéletesek vagyunk

Napi 3 kávéval tökéletesek vagyunk

Három vagy négy kávé elfogyasztása naponta nem csupán biztonságos az ember számára, hanem meg is védhet a szívbetegségtől, a korai haláltól – állapította meg eg...
Brad Pitt újra becsajozott?

Brad Pitt újra becsajozott?

Képzeld, a napokban újabb szőkeséggel hozták össze a nemrégiben elvált színészt.   
Így áll Selena Gomez az anyósával

Így áll Selena Gomez az anyósával

A népszerű énekes édesanyja, Pattie Mallette elárulta, hogy fia kedvesével, Selena Gomezzel igazán speciális kötelék alakult ki köztük.
Boldog négygyermekes apa Cristiano Ronaldo

Boldog négygyermekes apa Cristiano Ronal...

Múlt hónapban jött a világra a világsztár futballista negyedik gyermeke, akit kedvesével nagy szeretetben nevel. Cristiano Ronaldo barátnője azonban mindegyik c...
Készítsünk krémes, csirkés-baconos tésztát!

Készítsünk krémes, csirkés-baconos tészt...

Hideg napokon esnek jól a leginkább a gazdag, krémes, meleg ételek – ilyen a tészta is, amelyet különféle finom feltétekkel lehet elkészíteni. Lássuk az egyik l...
Kylie Jenner jól szórakozik

Kylie Jenner jól szórakozik

Ismerősei szerint a csinos valóságshow-sztár nagy élvezettel vásárol leendő gyermekének. Kylie Jenner a hírek szerint kislányt vár, s szabadidejében folyamatosa...
Durva vallomást tett Bella Thorne

Durva vallomást tett Bella Thorne

A fiatal sztár az elmúlt időszakban teljesen kikelt magából és most az is kiderült, hogy miért.   
Anastacia szingli – és szexisebb mint valaha

Anastacia szingli – és szexisebb mint va...

Egyedül él az énekesnő, aki elmondása szerint most szexisebbnek érzi magát, mint 20-as vagy 30-as éveiben. Anastacia lassan betölti az ötvenet.
Ételek, amelyek segítik a szexuális életet

Ételek, amelyek segítik a szexuális élet...

Az köztudott, hogy vannak olyan finomságok, amik fokozzák a vágyat. Ezen felül viszont vannak olyanok is, amelyek a teljesítményedet segítik. Nézd csak!  
Adventi kastélynapok Gödöllőn

Adventi kastélynapok Gödöllőn

Varázslatos ünnepi hangulat várja az érdeklődőket hamarosan a településen, ahol számos programmal készülnek a szervezők.   
< >