Szépségfogászat - Fogpótlás

Nátha, megfázás – Fogápolással is harcolhatunk – 1.rész

Nátha, megfázás – Fogápolással is harcolhatunk – 1.rész

Az őszi időszakban sajnos jóval többször vagyunk kitéve fertőzésveszélynek, mint máskor az év folyamán. A cél az, hogy mielőbb meggyógyuljunk, ám ennek érdekében a fogápolásra sem árt odafigyelni.

Az őszi és a tavaszi időszak gyakran jár náthával, megfázással – ilyenkor esélyesebb a fertőzés veszélye. Általában igyekszünk mindent megtenni ahhoz, hogy hamarabb kilábaljunk a betegségből – jó tudni, hogy ezért a megfelelő fogápolással is tehetünk.

Mit jelent ez?

Sokan tudják, hogy a fogkefét 3-4 havonta nem árt kicserélni. Betegség idején azonban szervezetünkben több a baktérium, s ezek a szájban is jelen vannak. Vagyis, a fogkefe sörtéi között megtapadhatnak.

A fogkefe sok baktériumot gyűjt be megfázás idején - érdemes lecserélni

A fogkefe sok baktériumot gyűjt be megfázás idején - érdemes lecserélni

Betegség idején nagyon fontos eltávolítani a baktériumokat, akár a fogkefe cseréjével, hiszen a kefe miatt könnyen visszajuttathatjuk a kórokozókat oda, ahonnan el akartuk őket távolítani. Rövidebb idő alatt meggyógyulhatunk, ha jobban ügyelünk a tisztaságra és lecseréljük a fogkefét.

A fogtisztító eszközt rendszeresen mossuk el és tartsuk tisztán. Egyszerűen dörzsöljük át ujjainkkal kellően meleg víz alatt. Két- vagy három hetente fontos alaposan megmosni és megszárítani. Az elektromos fogkefét UV-fénnyel kell sterilizálni.

Mi a teendő még megfázás esetén?

Ügyelni kell arra is, hogy a betegséget szájon át ne adjuk tovább. A nátha átadható és megkapható azzal, ha puszit vagy csókot váltunk. Gondot okoz azonban az is, ha a földre esett cumit bevesszük a szánkba, ezzel „tisztítandó”, majd visszaadjuk a gyermeknek. A nyálunkban levő baktériumokkal így egyszerűen megfertőzzük őt. Ne együnk ugyanazzal az evőeszközzel és ne igyunk ugyanabból a pohárból, mint a gyermek, mert így a fertőzést oda-vissza is adhatjuk.

A cikket folytatjuk.

Kapcsolódó cikk:

Fogtisztítás - mi kell még a fogkefén kívül?

Nemcsak fogkefére van szükségünk

B.A.

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Kutatók szerint három dolog segít abban, hogy hosszú életet tudhasson magának az ember. Természetesen mindenekelőtt az életmód-változtatás áll.
Justin Timberlake megható szerelmi vallomást tett

Justin Timberlake megható szerelmi vallo...

A közelmúltban ünnepelte a sztárpár évfordulóját, amelynek kapcsán az énekes romantikus posztot tett közzé közösségi oldalán.  
Brad Pittet fiatal színésznővel hozták hírbe

Brad Pittet fiatal színésznővel hozták h...

Meghökkentő pletyka terjed: bár a legutóbbi hírek szerint a sármos színész és felesége, Angelina Jolie békülőben van, Brad Pitt állítólag beleszeretett egy ifjú...
Demi Lovato drogproblémáiról vallott

Demi Lovato drogproblémáiról vallott

A fiatal énekesnőről nemrég kiderült, hogy csakúgy, mint sok sztárt őt is magával ragadta a kábítószer világa.   
Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ötlete ajándék vásárlás terén, hiszen nem akart egy századik ugyanolyan tárgyat ajándékozni kedvesének és olyan holmit...
Készíts öregedés elleni, csipkebogyós archidratálót!

Készíts öregedés elleni, csipkebogyós ar...

Tudtuk-e, hogy a csipkebogyó mag olajának hatékonysága a botox kezeléshez hasonló?  Ha a ráncok megelőzése a célunk, próbáljuk ki ezt a kiváló, saját készítésű ...
Solange Knowles vezeti a Soul Train Awards-jelölést

Solange Knowles vezeti a Soul Train Awar...

Beyoncé testvére és Bruno Mars áll a lista legelején a Soul Train Awards díjátadás nevezettjei között. 
Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Sokkal többet számít a házi feladat, mint hogy a gyermek az iskolai feladatokkal nap mint nap, otthon is foglalkozzon – állítják kutatók.
Kylie Jenner pasija kiakadt

Kylie Jenner pasija kiakadt

Friss hírek szerint a fiatal sztár párja nem igazán tudja elviselni a Kardashian családot. Ez miatt pedig még a kapcsolatuk is zátonyra futhat.   
Irodai munka=nassolás?

Irodai munka=nassolás?

Te is gyakran nyúlsz az édességhez munka közben? Akkor van egy rossz hírünk, ugyanis rengeteg kalóriát beviszel ezáltal a szervezetedbe.  
< >