2022. 08. 16. - 11:00

6G a küszöbön? – Gyorsan bevezeti az 5G-t India

6G a küszöbön? – Gyorsan bevezeti az 5G-t India

Várhatóan nagyjából egy hónapon belül bevezetésre kerülnek az 5G mobilszolgáltatások Indiában, ahol a miniszterelnök hosszabb ideje azt ígéri: a 6G terén is élre törnek.

A régóta várt, nagy sebességű 5G-szolgáltatások körülbelül egy hónapon belül bevezethetőkké válnak Indiában. A nagy hírt Devusinh Chauhan távközlési államminiszter közölte Új-Delhiben.
 
India valószínűleg ez év végéig bevezeti a hazai fejlesztésű és gyártású 5G távközlési eszközöket az 5G szolgáltatásokhoz – mondta Chauhan a Nemzetközi Távközlési Unió Ázsiára és Óceániára vonatkozó Regionális Szabványügyi Fórum (RSF) nyitó rendezvényén. Olvasd el: 5G-t használna a frontcsapatok kommunikációjához India
 
6G a küszöbön? – Gyorsan bevezeti az 5G-t India
6G a küszöbön? – Gyorsan bevezeti az 5G-t India
 
„Nagyjából 1 hónapon belül kiépülnek az 5G mobilszolgáltatások az országban, ami multiplikátor hatással bír majd minden szektor fejlődésére nézve. Létrejött egy 6G technológiai innovációs csapat is, amely a hazai 6G stack fejlesztésén dolgozik” – árulta el Chauhan. Olvasd el: Javított a mobil és vezetékes szélessávú netsebességén India
 
Hozzátette, a kormány támogatja az országon belül tervezett, fejlesztett és gyártott fejlett távközlési technológiát. Ennek eredményeként napjainkban Indiában erős, hazai kialakítású 5G mobilkommunikációs ökoszisztéma alakult ki.
 
„Kifejlesztettünk egy teljes mértékben belföldi 5G tesztpadot, amely megkönnyíti az 5G hálózati elemek tesztelését. 2022 végére valószínűleg bevezetjük a hazai fejlesztésű és gyártású 5G stacket az hálózat kiépítéséhez” – mondta a miniszter.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.