2022. 05. 25. - 10:30

Megerősítette India: az évtized végére bevezetné a 6G-t

Megerősítette India: az évtized végére bevezetné a 6G-t

Valóban bevezetnék 2030-ra Indiában a 6G-t: Narendra Modi miniszterelnök megerősítette, hogy kormánya ugrást szeretne elérni a technológia terén, elkerülve a múlt hibáit.

India ismét leszögezte, hogy az évtized végére bevezetné a 6G-t. Az ország miniszterelnöke, Narendra Modi az Indiai Telekommunikációs Szabályozó Hatóság rendezvényén bejelentette, kormánya ugrást szeretne elérni a technológiában és elkerülné egyben a múlt hibáit.
 
Modi az eseményen felfedte, hogy egy munkacsoport már elkezdett dolgozni a 6G-n, s nagyjából 8 év múlva esedékes a bevezetése.
 
Az indiai miniszterelnök célja nagyjából megegyezik a többi nagy nemzetével és kontinensével - a technológia széles körben várhatóan 2030-ban kerül piacra. Olvasd el: Betársul a 6G technológiai versenybe India, Vietnám és Szingapúr
 
India ismét leszögezte, hogy az évtized végére bevezetné a 6G-t
India ismét leszögezte, hogy az évtized végére bevezetné a 6G-t
 
Ezt megelőzően Indiának még be kell vezetnie az 5G-t – Narendra Modi megerősítette, hogy az ország szolgáltatói a következő néhány hónapban ezen dolgoznak.
 
A miniszterelnök becslése szerint az 5G bevezetése csaknem 450 milliárd dollárral járulna hozzá az indiai gazdasághoz. A technológia „nemcsak az internet sebességét növeli, hanem a fejlődés ütemét is - emellett munkahelyeket teremt” – fogalmazott.
 
Modi jóslata szerint az 5G bevezetése továbblendíti majd a mezőgazdaság, az egészségügy, az oktatás, az infrastruktúra és a logisztika növekedési ütemét. Olvasd el: 2024-re megérkezhet a 6G Indiába
 
Az indiai miniszterelnök bírálta az előző kormányt - amely a 2G elindítását felügyelte -, s kijelentette, hogy a mobiltechnológia ezen korszaka Indiában a „politikai bénulás és korrupció” jelképe lett.
 
Majd a saját kormánya által az ágazatban elért eredményekről beszélt, hangsúlyozva, hogy az ország átlátható módon állt át a 4G-ről az 5G-re, a mobilgyártó egységek pedig 2-ről több mint 200-ra bővültek, így India a világ legnagyobb központjává vált.
 
Kiemelte továbbá az alacsony adatárakat az országban, ami fenntartja az egészséges versenyt.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.