2021. 09. 17. - 11:40

Beszáll a 6G-versenybe Japán

Beszáll a 6G-versenybe Japán

Felgyorsítja a 6G internet hálózat 2030-as bevezetésére irányuló törekvéseit a keleti szigetország. Japán komoly összeget szán a mobilhálózatok következő generációjának fejlesztésére.

Beszáll a 6G-versenybe Japán is. A helyi vállalatok felgyorsítják arra irányuló törekvéseiket, hogy a
szigetország 2030-ra bevezethesse az új hálózatot.
 
Miután 2021. április 16-án lezajlott az amerikai-japán csúcstalálkozó, kiderült: az Egyesült Államok és Japán közösen 4,5 milliárd dollárt fektet be a mobilhálózatok következő generációjának fejlesztésébe.
 
Júniusban Finnország és Japán ipari csoportjai állapodtak meg abban, hogy közös kutatást és fejlesztést végeznek a 6G technológia területén.
 
Beszáll a 6G-versenybe Japán is
Beszáll a 6G-versenybe Japán is
 
Az együttműködés a japán Beyond 5G Promotion Consortiummal köttetett, melyet a Tokiói Egyetem hozott létre, az NTT, az NTT Docomo, a KDDI, a SoftBank, a Rakuten Mobile alkotta „6G-zászlóshajó” mellett, az Oulu Egyetem vezetésével.
 
Augusztus 23-án a Softbank mobilszolgáltató is bejelentette 6G bevezetési terveit. Ryuji Wakikawa alelnök, a fejlett technológiai részleg vezetője úgy fogalmazott: „ez a 2030-as évek technológiája”.
 
A fentiekhez érdemes tudni, hogy az NTT Docomo jelenleg az 5G-szabadalmak mintegy 6 százalékát birtokolja, a Qualcomm és a Huawei nagyjából egyenlő, körülbelül 10 százalékot tudhat magáénak.
 
A sietség célja – hogy a 6G-versenyben kulcsszereplővé váljon – az, hogy hogy a bevezetés ne történjen olyan lassan Japánban, mint az 5G esetében.
 
A 6G várhatóan 100-szor lesz gyorsabb az 5G-nél, valamint tízszer hatékonyabb, ha több eszközt csatlakoztat egyidejűleg – csökkentve ezzel a csatlakozási késéseket.
 
Olvasd el ezt is: 
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.