2022. 07. 04. - 11:35

Fokozódik az 5G-verseny - Megjött Kína negyedik mobilszolgáltatója

Fokozódik az 5G-verseny - Megjött Kína negyedik mobilszolgáltatója

China Broadnet néven elindult a keleti ország negyedik mobilszolgáltatója – megjelenésével várhatóan erősödni fog az 5G „gyepháború”.

A kínai piacot régóta három nagy név uralja a mobilszolgáltatás területén: a China Unicom, a China Telecom és a China Mobile.
 
Most azonban belépett egy új szereplő, China Broadnet néven. Ezzel az 5G gyepháború várhatóan erősödik majd, mivel a China Broadnet versenytársaihoz képest már most alacsonyabb áron kínálja az 5G szolgáltatásokat.
 
A kínai kábel- és televíziós szolgáltatók 2019-ben álltak össze, létrehozva a China Broadcasting Network (CBN) néven ismert csoportot, s megnyerték a 80 MHz-es 700 MHz-es spektrumot az ország 5G-spektrum-aukcióján. Olvasd el: Előrukkolt 6G-architektúra kötetével Kína
 
Fokozódik az 5G-verseny - Megjött Kína negyedik mobilszolgáltatója
Fokozódik az 5G-verseny - Megjött Kína negyedik mobilszolgáltatója
 
A China Broadnet 100 MHz-es frekvenciával is rendelkezik a 4,9 GHz-es sávban, ugyanakkor, saját 5G bázisállomásai alig vagy egyáltalán nincsenek. A helyi hírekben arról számoltak be, hogy a cég kezdetben együttműködik majd a China Mobile-lal, országos hálózat kiépítése érdekében.
 
A cég China Broadnetként a kínai fogyasztók egy másik szegmensét szeretné megcélozni mobil- és médiavállalatán keresztül.
 
Kína három nagy szolgáltatója jelenleg összesen több mint 410 millió 5G mobil-előfizetőt tudhat magáénak. Olvasd el: Kína közel 850 millió 5G-előfizetővel rendelkezik
 
Az ország eközben a 6G technológiák kutatása és fejlesztése terén betöltött úttörő szerepét is fokozta az elmúlt hónapokban.
 
Június elején az IMT-2030 Promotion Group - mely a 6G kutatás-fejlesztés és a nemzetközi együttműködés kiemelt platformja Kínában -, egyetértési megállapodást írt alá a 6G intelligens hálózatokról és szolgáltatóipari szövetségről.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.