2022. 06. 09. - 11:35

Kezet fog Kína és Svédország a 6G-ért

Kezet fog Kína és Svédország a 6G-ért

Elmélyítené az együttműködését a 6G terén Kína és Svédország. A fejlesztésre összpontosítana, csökkentve a technológiai különbségeket.

Szorosabbra fűzi együttműködését az 5G és a 6G fejlesztése érdekében Kína és Svédország. Erről Cui Aimin, Kína svédországi nagykövete beszélt sajtótájékoztatón Stockholmban, ahol Börje Ekholmmal, az Ericsson Csoport elnök-vezérigazgatójával találkozott.
 
Kína és Svédország a fejlesztésre és az együttműködésre összpontosítana, csökkentve  technológiai különbségeket, s közösen mélyítené el az együttműködést az 5G és a 6G terén, törekedve egy globális egységes 5G és 6G szabvány kialakítására.
 
Cui Aimin és Börje Ekholm az információs és kommunikációs gyakorlati együttműködés szorosabbá fűzéséről folytatott eszmecserét.
 
Az Ericsson nagy jelentőséget tulajdonít a kínai piacnak, s tovább fokozza jelenlétét az országban – mondta Ekholm. Hozzátette: a vállalat támogatja a kínai fejlődésben rejlő hatalmas lehetőségeket és olyan kínai vállalatokkal működik együtt, mint a Huawei, a globális információs és kommunikációs szabványok egységesítésének elősegítéséért. Olvasd el: Globális szakértőket vonna be a 6G-fejlesztésbe a Huawei
 
Szorosabbra fűzi együttműködését az 5G és a 6G fejlesztése érdekében Kína és Svédország
Szorosabbra fűzi együttműködését az 5G és a 6G fejlesztése érdekében Kína és Svédország
 
Az elmúlt két évtizedben Kína nagy eredményeket ért el a kommunikációs infrastruktúra, a technológiai innováció és a mesterséges intelligencia területén. Vezető szerepet töltött be a globális információs és kommunikációs ipar fejlődésében, ami tovább erősítette a vállalat Kínával való együttműködésbe vetett bizalmát – jegyezte meg Ekholm.
 
Az Ericsson a világ egyik legnagyobb mobilkommunikációs berendezés-szállítója, a globális 5G piac 58 százalékát képviseli.
 
A cég napjainkban nagyjából 13 ezer alkalmazottat foglalkoztat Kínában, ahol Svédországon kívül a legnagyobb kutatás-fejlesztési központja is van, több mint 3 milliárd jüan (449 millió dollár) éves beruházással. Olvasd el: Kína közel 850 millió 5G-előfizetővel rendelkezik
 
Kínában és Svédországban komoly lehetőségek vannak a gazdasági és kereskedelmi fejlődés terén, s nagymértékben kiegészítik egymást – mutatott rá Cui.
 
Kína az 5G egyik vezető piaca, mely fontos szerepet játszik az erős 5G-igénnyel rendelkező iparágak digitális átalakulásának felgyorsításában.
 
Kínában 2022 március elején megközelítőleg 1,43 millió 5G bázisállomás és több mint 500 millió 5G felhasználó volt. A hivatalos adatok alapján az ország azon dolgozik majd, hogy az 5G bázisállomások száma még idén elérje a 2 milliót.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.