2022. 09. 05. - 11:20

Mesterséges intelligenciát fejleszt 6G vezeték nélküli hálózatokhoz egy ISU-kutató

Mesterséges intelligenciát fejleszt 6G vezeték nélküli hálózatokhoz egy ISU-kutató

Mesterséges intelligenciát fejleszt a 6G vezeték nélküli hálózatokhoz az Idaho-i Állami Egyetem (ISU) kutatója. Az élvonalbeli kutatás ebben az intézményben zajlik majd.

Figyelemreméltó kutatás zajlik az amerikai Idaho-i Állami Egyetemen (ISU): a 6G vezeték nélküli hálózatokhoz fejleszt mesterséges intelligenciát az egyetem kutatója, Mostafa Fouda.
 
Itt viszik majd véghez a mobilhálózatok következő generációjának fejlesztésére irányuló élvonalbeli kutatást.
 
Fouda, aki elektromos és számítástechnikai mérnök adjunktus,a közelmúltban 225 ezer dolláros, hároméves támogatást kapott a Nemzeti Tudományos Alapítványtól (National Science Foundation), olyan mesterséges intelligencia rendszer kifejlesztésére, amely segít kezelni a jövőbeni 6G vezeték nélküli hálózatok stabilitását.
 
Kutatása során Fouda a japán Tohuku Egyetemen és a Tenessee Műszaki Egyetemen dolgozó kollégáival működik majd együtt. Olvasd el: 6G - Egy még nem létező technológia tesztelése
 
Mesterséges intelligenciát fejleszt 6G vezeték nélküli hálózatokhoz egy ISU-kutató
Mesterséges intelligenciát fejleszt 6G vezeték nélküli hálózatokhoz egy ISU-kutató
 
„Az általunk szem előtt tartott mesterséges intelligencia rendkívül megbízható kapcsolatot biztosít a jövő 6G-felhasználóinak – mondta Fouda. - Ha végeztünk, reményeink szerint lesz egy ütemtervünk, amely új irányba tereli a 6G hálózatokat.”
 
A Fouda-féle mesterséges intelligencia a várakozások szerint képes lesz arra, hogy megismerje a hálózat körülményeit – például a vezeték nélküli csatorna feltételeit és a forgalmi terhelést –, majd az összegyűjtött információkat olyan hálózatkezelési döntések meghozatalára használja fel, amelyek a hálózat stabilitását és zökkenőmentes működését biztosítják. Olvasd el: A 6G egyesíti majd a fizikai és a digitális világot
 
„A kiváló minőségű 6G kapcsolatok támogatják majd a távoli sebészeti alkalmazások, a virtuális valóság, a tapintható kommunikáció, a kiterjesztett valóság alkalmazását - hangsúlyozta Fouda. - Alig várom, hogy a kollégáimmal együtt dolgozhassak és kifejleszthessem ezt a technológiát, amely világszerte nagy hatású lesz majd.”
 
A Nemzeti Tudományos Alapítvány összesen csupán 5 pályázatot díjazott egész Amerikából.
 
„Szeretném dicsérni Mostafát, amiért elnyerte a Nemzeti Tudományos Alapítvány támogatását - mondta Steve Chiu, professzor, az Elektromos és Számítástechnikai Tanszék elnöke. - Az ilyen támogatások rendkívül versenyképesek, kíváncsian várom a kutatási eredményeit. A 6G hálózatok milliók életminőségét javítják majd szerte a világon, Mostafa munkája pedig nagyban hozzájárul az új generációs hálózatok folyamatos működéséhez.
 
A 6G internetkapcsolatok várhatóan 2030-ban kerülnek kereskedelmi forgalomba.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.