2022. 07. 05. - 11:30

Újabb szövetség fókuszál a 6G-re

Újabb szövetség fókuszál a 6G-re

Kutatócsoportot alakít az 6G-re összpontosítva az O-Ran Alliance. A szövetség bejelentette tanúsítási és jelvényezési programjának elindítását is.

Megalakította következő generációs kutatócsoportját (nGRG), melynek célja az O-RAN és a jövőbeli 6G hálózatok kutatása – közölte a napokban az O-RAN Alliance.
 
A szövetség egyúttal bejelentette tanúsítási és jelvényezési programjának elindítását is.
 
„Az nGRG csoport a nyílt és intelligens RAN-elvek kutatására összpontosít majd a 6G-ben és a jövőbeli hálózati szabványokban – mondta Chih-Lin I, az O-RAN Műszaki Irányító Bizottság társelnöke és a China Mobile Research Institute vezeték nélküli technológiákért felelős vezető tudósa. – Tapasztalataink szerint az nGRG fogadtatása igen pozitív az O-RAN ökoszisztémában, valamint az akadémiai szférában. Várjuk a kutatás további előrehaladását.”
 
Az O-RAN szövetség tanúsítási és jelvényezési programjának elindítása azt jelenti, hogy az O-RAN tanúsítványok kijelentik: egy berendezés vagy funkció megfelel az O-RAN specifikációknak, míg az O-RAN jelvények megerősítik az O-RAN megoldás együttműködési képességét vagy végpontok közötti működését. Olvasd el: Az új koalíció emeli Finnország 6G státuszát
 
Kutatócsoportot alakít az 6G-re összpontosítva az O-Ran Alliance
Kutatócsoportot alakít az 6G-re összpontosítva az O-Ran Alliance
 
Az O-RAN tanúsítványokat és jelvényeket a nyílt tesztelési és integrációs központok (Open Testing and Integration Centers - OTIC) bocsátják ki.
 
Az O-RAN szövetség szerint az OTIC-k együttműködésen alapuló, nyitott és pártatlan munkakörnyezetet biztosítanak az O-RAN termékek és megoldások tesztelésének következetes és minőségi biztosításához.
 
Nemrég hagyták jóvá a 7. központot - Amerikában az elsőt -, a CableLabs által üzemeltetett Kyrio O-RAN teszt- és integrációs labort – emelte ki a szövetség. Olvasd el: Előrukkolt 6G architektúra-kötetével Kína
 
Áprilisban az O-RAN Alliance kiadta a nyílt rádió-hozzáférési hálózat (RAN) architektúrájára vonatkozó specifikációk második hullámát.
 
Az új O-RAN Release 002 a nyílt intelligencia engedélyezésére összpontosít. Az új kiadás jellemzői közé tartoznak a forgalomirányításra, a szolgáltatásminőségre és az élményminőség-optimalizálásra, a RAN-szeletelésre, valamint a szolgáltatáskezelésre és hangszerelésre vonatkozó specifikációk.
 
A szövetség kiemelte azt is, hogy 2021 novembere óta 36 műszaki dokumentumot frissített bővítéssel és új funkciókkal.
 
Érdemes tudni, hogy 2021-ben az O-RAN Alliance vezetett be új kezdeményezést, amely leírja, miként alkotják specifikációi az O-RAN Minimum Viable Plan első kiadását. Ez a terv biztosítja a nyílt RAN ökoszisztéma által igényelt specifikációkat a termékek létrehozásához, melyek az üzemeltetők legmagasabb prioritású igényeinek is megfelelnek.
 
Az O-RAN Release 001 olyan nyílt interfészek létrehozására összpontosított, amelyek nyílt fronthaul-t (mely kritikus technológia az 5G vezeték nélküli kommunikáció fejlesztésében), szállítást, hardvert és felhőt tartalmaznak.
 
Az O-RAN Alliance szövetség jelenleg több mint 340 mobilszolgáltatóból, szállítóból, valamint a Radio Access Network (RAN) iparágában működő kutató- és tudományos intézményből álló globális közösség.
 
Küldetése, hogy az iparágat intelligensebb, nyitottabb, virtualizált és teljes mértékben interoperábilis mobilhálózatok felé alakítsa. Az O-RAN Alliance új RAN specifikációkat tesz közzé, nyílt szoftvert ad ki a RAN számára és támogatja tagjait az implementációik integrációjában és tesztelésében.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.