2009. 06. 13. - 06:14

Volvo C30

Volvo C30

A Volvo modellsorozatának legkisebb, de legkarakteresebb tagja az új Volvo C30-as. Karosszériája kompakt és merev, futóműve sportos, motorjai erősek - így vezetési élménye rendkívül dinamikus.

Tekintse meg a Volvo C30 videóját!

 

 

 

 

Kis méretének és átgondolt formájának köszönhetően a Volvo C30 még kis helyen is könnyen manőverezhető. Ettől függetlenül ugyanolyan alapelvek mentén készült, mint a többi Volvo. Karosszériája kompakt és merev, tengelytávja széles, és nyomtávja is viszonylag hosszú, ezért stabil és élvezetesen vezethető.

 

 

Volvo C30

Kis méretének és átgondolt formájának köszönhetően a Volvo C30 még kis helyen is könnyen manőverezhető.

 

A futómű - elöl MacPherson rugóstagos, hátul több lengőkaros felfüggesztésű - hangolását is az élvezetes vezethetőség figyelembe vételével végezték. Kulcsfontosságú volt a precíz reakció és a minimális karosszériamozgás. Extraként süllyesztett sportfutómű is rendelhető a kocsihoz. Magyarországon a DSTC (Dynamic Stability and Traction Control) is szériafelszerelés.

 

Az 1,6 literes benzines modell kivételével elektrohidraulikus a kormányszervó, melynek segítségével még precízebben és pontosabban irányítható a kocsi. A Volvo C30 extralistájában egy sor könnyűfém kerék is található, melyek átmérője 15-17 colig terjed.

 

Hátulról

Elegáns forma

 

A Volvo C30-as motorházteteje alatt négy- és öthengeres benzin- vagy dízelmotorok dolgozhatnak, melyek hengerűrtartalma 1,6-tól 2,5 literig terjedhet.


„A sportos futóműnek és a kocsi tömegének (1204-1404 kg) köszönhetően még az 1,6 literes motorral is sportosak a menettulajdonságok." - mondja Hakan Abrahamsson. „A motorok választéka pedig az összes vásárlói igénynek megfelel."

 

Belső

Komfort, kényelem

 

Az összes motor négyszelepes és dupla vezérműtengelyes, ezáltal gyorsan reagálnak és nagy fordulatszámon is jól működnek. A legerősebb benzines motor, a T5-ös turbótöltős. Ennek már alacsony fordulaton is igen nagy a forgatónyomatéka (320 Nm 1500-4800 f/min-ig). Ennek köszönhetően a Volvo C30-as erőteljesen gyorsul és gyorsan reagál a gázadásra.

 

 

Volvo C30

Volvo modellsorozatának legkisebb, de legkarakteresebb tagja az új Volvo C30-as

 

A funkcionális, ügyes megoldásokkal teli utastér elképesztően kényelmes és flexibilis - és nem csak az első üléseken. Akárcsak az összes többi Volvót, úgy a C30-ast is nagyon biztonságosra építették. A cél természetesen itt is az volt, hogy a kocsi kategóriájában a legbiztonságosabb legyen.

 

 

[Forrás: volvo.hu]

 

 

Márkafüggetlen Autó Online

 

 

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.