2018. 04. 07. - 20:55

Az autizmus születés előtt is kialakulhat

Az autizmus születés előtt is kialakulhat
Sokan megtapasztalják ezt a rendellenességi fejlődést, amelynek számos tünete van és már egészen kis gyermekkorban kialakul. 
Minden év április első napjaiban világszerte megemlékeznek az autizmus világnapjára. Ez alkalomból számos rendezvényt szerveznek még hazánkban is. Szeretnék felhívni az emberek figyelmét az ideg-fejlődési rendellenességre.
 
szulo-nyito2
Több tünete is van az autizmusnak
 
Azt, hogy mitől alakul ki egyelőre még nem tudják a szakemberek, ma napig kutatják az okát. Sajnos a számuk egyre nagyobb mértékben növekszik. 
Egy friss amerikai kutatás nemrégiben az autizmust kutatta. Eredményük pedig arra enged következtetni, hogy néhány esetben a fejlődési zavar már a szülés előtt kialakul. Egy részéért egyébként a gének felelősek. 
 
Arra, hogy egy gyermek autista számos tünet utalhat. Ilyen például a kommunikáció hiánya, a bezárkózás. Ezek a fiatalok nem igénylik az érzelmi kötődést, gyakran órákig lefoglalják magukat valamilyen tevékenységgel. Ezen felül gyakori tünet a láb, a kar állandó mozgatása és a ritmikus hajlongás.
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.