2020. 03. 21. - 14:25

Cukor a terhesség alatt?

Cukor a terhesség alatt?
Vajon mit szabad fogyasztani a terhesség során? Lehet cukrot? Vagy inkább érdemesebb a mézet és az édesítőszereket választani? 

 

Minden állapotos nő arra törekszik, hogy a 9 hónap alatt a legjobbat adja a kicsi számára. Éppen ezért nem mindegy, hogy mit fogyaszt. A szakemberek szerint a fehér cukor túlzott bevitele, akár ártalmas is lehet a magzatra. Sem az anyának, sem a babának tesz jót, hiszen növeli a diabétesz esélyét mindkettő félnél. 
 
 
Az édesítőszereket sokan fogyasztják, hiszen azt gondolják egészségesebb, mint a cukor. Néhány információ azonban tévesen él az emberek tudatában. Az édesítőszerek hosszútávú hatása nem bizonyított, nem tudni pontosan, hogy a későbbiek során milyen betegségeket válthat ki. Éppen ezért jobb elkerülni ezeket. Ha mégis valaki ezek mellett teszi le a voksot, akkor mindenképp a természetes, növényi alapúakat kell választani, mint például a Stevia vagy az Eritrit. 
 
 
A mézet a cukor egyik alternatívájának tartják. Kalóriatartalma ugyan magas, azonban tele van vitaminnal és ásványi anyaggal. Fogyasztása javasolt, azonban mértékkel. 
 
Nagy Orsolya
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.