2020. 01. 19. - 15:00

Együtt kell maradni a gyermek miatt?

Együtt kell maradni a gyermek miatt?

Minden kapcsolatban vannak nehézségek, ugyanakkor előfordul, hogy olyannyira elhidegül két ember egymástól, hogy csak a válás marad a megoldás.

Manapság egyre több válás van. Vannak azonban olyan szülők is, akik kizárólag a gyermek miatt maradnak együtt párjukkal. Vajon ez a helyes döntés?

baba2

Együtt kell maradni a gyermek miatt?


Szakemberek szerint a gyermekeknek sokkal többet árt az, ha két ember együtt marad, mintha elválnának. A veszekedések sok esetben ugyanis el is fajulhatnak, akár fizikai erőszak, káromkodás is lehet, amely nagy mértékben befolyással bír a csemetékre is. Ráadásul a gyermekek a szülőktől tanulják el a viselkedési mintákat is.


A szakemberek azt is elárulták, hogy amennyiben úgy határoznak, hogy a válás a megoldás, akkor azt a gyermekkel is meg kell osztani. Természetesen, akinek még kis babája van, könnyebb helyzetben van, hiszen még fel sem fogják, hogy mi történik. A másik fontos teendő, hogy a csemeték előtt nem szabad szidni egyik felet sem, hiszen az is negatív hatást válthat ki.

 

Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.