2019. 03. 10. - 12:35

Elengedhetetlen a kismamák számára a D vitamin

Elengedhetetlen a kismamák számára a D vitamin
Számos vitaminra és ásványi anyagra van szüksége a nőknek a terhesség alatt. Az egyik jelentős vitamin pedig a D. De vajon mennyi a szükséges bevitel?

 

Sokáig nem tartották jelentősnek a D- vitamint, majd tudósok rájöttek, hogy számos pozitív hatással bír a szervezetre. Nemcsak a depresszió ellen veszi fel a harcot, de a csontképzésben is jelentős szerepet játszik. Ráadásul a K-vitamin felszívódását is elősegíti. 
 
D-vitamin kismamáknak
A napsütés nagyon fontos a szervezet számára
 
Hiánya komoly betegségekhez vezethet, éppen ezért terhesség alatt különösen fontos a bevitele. Vajon mennyit szükséges fogyasztani?
Tudósok szerint egy átlagos felnőttnek naponta 1500-200 nemzetközi egység kell, a terhesség 12. hete utáni nőknek pedig legalább 4000 NE. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez zsírban oldódó vitamin, így nem szabad túladagolni.
 
Aki nem kedveli a tablettákat az természetesen módon is bejuttathatja szervezetébe a D-vitamint. Például napi 20 perc séta a napon vagy olyan ételek fogyasztása, mint a tengeri halak, a tojás, a gombák, az olajos magvak vagy a csonthéjasok. 
 
 
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.