2021. 04. 13. - 12:20

Kisebb rendetlenségre vágyunk? Ilyen játékokat vegyünk

Kisebb rendetlenségre vágyunk? Ilyen játékokat vegyünk

Ha már régóta azon gondolkodunk, hogyan csökkenthetnénk a gyerekszobában – és bárhol másutt – szétszórt játékok mennyiségét, keressünk alternatív megoldásokat helyettük.

A tollakat, zsírkrétákat, ceruzákat és rajzpapírt akár mágneses rajzpad is felválthatja – gondolkodjunk alternatív lehetőségekben, ha szeretnénk mérsékelni a játékok okozta rendetlenséget otthon.
 
Ha már nagyon unjuk, hogy időnk jó részében a játékokat szedegetjük össze, végezhetünk néhány módosítást azért, hogy a helyzet könnyebb legyen.
 
1.Cseréljük a kirakós játékokat a kirakós könyvekre: a kirakósokkal az a fő probléma, hogy a darabok soha nem maradnak a doboz közelében. A kirakós könyvek teljes változást hozhatnak: mindegyik kirakóst be kell fejezni ugyanis, mielőtt a következő oldalra lapoznánk. Ezért a darabok a helyükön maradnak. Ráadásul világosan látszik, befejeztük-e vagy sem.
 
Alternatív játék-megoldásokkal rendezettebb lehet a lakás
Alternatív játék-megoldásokkal rendezettebb lehet a lakás
 
2.Az egyes könyvek helyett szerezzünk be kollekciókat: kevesebb helyet foglalnak, nincs velük annyi gond, mégis egy rakás mese megtalálható a kollekcióban, amelyből gazdálkodhatunk.
 
3.Ahelyett, hogy a felsőkhöz választunk alsó részeket, amikor az egyik a mosásban van, míg a másik a szekrényben, jobb beszerezni egyrészes darabokat, így csak egy ruha miatt kell aggódnunk.
 
4.Cseréljük mágneses padra a tollakat, zsírkrétákat, ceruzákat és rajzpapírt: nem lesz rendetlenség és csak egy darab készletre van szükség, nem pedig több elemre.
 
5.Műanyag autók helyett érdemes fából készülteket venni. Számos márka kínál teljes készletet, autókból, vonatokból, s ezek egymáshoz jól illeszthetők. A fa pálya sokoldalúbb, mivel a legtöbb más márkájú fa autóhoz és vonathoz is passzol - így attól függően, mit játszana a kisgyermek, választhat - de mindhez ugyanazokat az alapokat használja.
 
6.Szerezzünk be különféle tevékenység-kockákat: az aktivitáskockák azért ideálisak, mert számos különböző dolgot csinálhat velük a lurkó, de mindegyik rögzítve van az egységen, így nincs rendetlenség – plusz, sok lehetőség kínálkozik a változatos játékra.
 
7.Cseréljük a fa/műanyag kockákat olyan kollekciókra, amelyek egymásba helyezhetők, számok, betűk vannak rajtuk. Ezeket a fürdővízbe is magunkkal vihetjük. Sorrendbe állíthatók, s olyan szempontból előnyösebbek is, hogy betűk vagy számok vannak rajtuk – a kisgyermek így tanulhat játék közben.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.