2018. 11. 25. - 17:09

Mikortól ehet csokit a gyermek?

Mikortól ehet csokit a gyermek?
A gyerekek imádják az édességet, de nem mindegy, hogy mikortól és mekkora mértékben fogyasztja. Vajon hány éves kortól majszolhatnak finomságot az apróságok?
A gyerekek nagy kedvence a csokoládé, azonban oda kell figyelni rájuk, hogy ne vigyék túlzásba a fogyasztását. A dietetikusok szerint egyéves kor alatt egyáltalán nem szabadna a piciknek édességet adni. Fontos, hogy a szülők erre oda figyeljenek. 
 
Mikortól ehet csokit a gyermek?
Mikortól ehet csokit a gyermek?
 
Hogy miért? Egyrészt, mert csakúgy, mint a kávéban a csokoládéban is előfordulhat koffein. Igaz kis mennyiségben, de nem tesz jót a babáknak, hiszen megboríthatja az étkezi és alvási szokásaikat. 
 
Emellett a szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy a fogszuvasodásra is oda kell figyelni. Ha a kicsi gyakran eszik csokoládét, akkor fontos, hogy utána mindenképpen igyon vagy mosson fogat, hogy ne legyen nagyobb baj később. Amennyiben pedig mégis édességet fogyaszt, fontos, hogy a szülő oda figyeljen, hogy minőségi terméket vásároljon. 
 
N.O.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.