2021. 02. 23. - 11:25

Plusz 4 ízletes és tápláló reggeli gyerekeknek

Plusz 4 ízletes és tápláló reggeli gyerekeknek

Ha gyakran küzdünk azzal, hogy a csemeték nem szívesen eszik meg a reggelit, készítsünk nekik olyanokat, amelyek nemcsak tápanyagban gazdagok, de csalogatóan finomak is.

Jobban indul a reggel, ha a gyermekek is szívesen falatoznak az eléjük rakott ételekből. Ahhoz, hogy ízletes, tápanyagdús, mégis olcsó reggeliket készíthessünk, előző cikkünkben már adtunk néhány ötletet.
 
Íme a többi is, amellyel elkerülhetjük a cukorral teli, egészségtelen választásokat, mégis finom, telítő reggelit tehetünk az asztalra.
 
1.Éjszakai zab: ezt a reggelit este akár közösen is elkészíthetjük a lurkóval. Mérjük ki együtt a zabot, öntsünk rá tejet és válasszunk gyümölcsöket hozzá. A tetejére kerüljön áfonya – különösen jól mutat. Reggel az egészet rázzuk jól össze. Minden kanállal krémes, kellemes állagú zab kerül a gyermek szájába, a gyümölcs pedig kellő édességérzetet nyújt.
 
A palacsinta gyümölcsökkel is ideális reggeli a gyermekeknek
A palacsinta gyümölcsökkel is ideális reggeli a gyermekeknek
 
2.Palacsinta: csupán három egyszerű és olcsó összetevőre van szükségünk, amelyek valószínűleg már most is megtalálhatók a konyhában. Rengeteg receptet találunk interneten is a palacsinta elkészítéséhez, melyek közül nem mindegyik tartalmaz egyenlő mennyiségben lisztet, tojást és tejet. Adjuk hozzá a gyermek kedvenc gyümölcseit. Akár arcot is készíthetünk a palacsintának belőlük – a csemeték imádni fogják.
 
3.Főtt tojás és pirítós: érdemes beszerezni egy szórakoztató tojástartót, vagy kedvenc tányérjukon felszolgálni a tojást, hogy az egészet megegyék. Csak forraljuk fel a tojást, pirítsuk meg a kenyeret és szeljük fel hosszában, tegyünk rá egy kevés vajat – a kenyérdarabokat, ha a tojást lágyra főzzük, a gyermek mártogathatja is a tojásba. Már kész is a fehérjével és rosttal teli reggeli.
 
4.Földimogyoróvaj pirítóssal, banánnal: ha a gyermek nem allergiás rá, a mogyoróvaj sok fehérjét biztosíthat, teljes kiőrlésű pirítóssal tálalva ideális, lassan felszabaduló energiával tölti fel őt az uzsonnáig. Banánt is érdemes hozzá adni az édes-érzet miatt.
 
Ha a lurkó(k) esetében probléma az allergia, a kenyeret vajjal megkenve is megtölthetjük gyümölcsökkel, a mogyoróvajat pedig alacsony cukortartalmú dzsemmel helyettesíthetjük.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.