2021. 04. 20. - 11:40

Top 5 tipp újdonsült szülőknek

Top 5 tipp újdonsült szülőknek

A szülővé válás élménye meglehetősen elsöprő érzés lehet – különösen, ha mindenhonnan elárasztanak minket tanácsokkal. Vannak azonban alapvető tippek, amelyekkel minden újdonsült anya élete könnyebb lehet.

Nem kétséges, hogy a szülővé válás hirtelen igazi sokk lehet – az anyának ideje sincs magához térni, s gyakran már záporoznak is rá a tanácsok. Ezek persze lehetnek hasznosak is.
 
Íme azonban néhány alapvető tipp, amelyek megkönnyíthetik életünk első időszakát újdonsült szülőként.
 
1.Éljünk a mában: ebben az időszakban megvan a lehetőségünk arra, hogy ne aggódjunk a teendő-listánk – mosogatás, mosás, pelenka-vásárlás, stb. - miatt. A pillanatnak kell élnünk a babánkkal. Élvezzük ki ezeket az értékes perceket együtt.
 
Találjunk ki kis szertartásokat, amiről csak ketten tudunk
Találjunk ki kis szertartásokat, amiről csak ketten tudunk
 
2.Találjunk örömöt az etetésben – kivéve persze a meglehetősen furcsa szokásokat. Kínáljunk a gyermeknek változatos eledeleket, de ne erőltessük rá, amit elsőre nem fogad el és ne pánikoljunk. Higgyük el, hogy majd esznek, ha valóban éhesek lesznek.
 
3.Ragaszkodjunk a korai lefekvéshez. Így a gyermek is megkapja a számára fontos alvásmennyiséget, s nekünk is meglesz a lehetőségünk kellően feltöltődni.
 
4.Mondjuk nemet. Minél többször utasítjuk el azokat a kéréseket, amelyek nem felelnek meg nekünk és a gyermekünk érdekének, annál kevesebbszer kell ezt megtennünk. Nemet mondhatunk egyszer, ha a kisgyermek egy hatalmas doboz jégkrémet nézett ki magának, vagy hetente többször is – mert bár a jégkrém a fagyasztóban pihen, abból csak egyes alkalmakkor kaphat.
 
5.Hozzunk létre mini tradíciókat. Mindig legyenek kis, családi hagyományok, amelyekkel szebbé tehetjük a napjainkat. Például a gyermek születésnapja előtt akasszunk fel lufikat a lakásban, ezzel is különlegessé téve a napot.
 
Találjunk ki egyes tevékenységeknél valami szertartást, amikor csak mi ketten vagyunk – például utazunk a liftben és vicces hangokat adunk ki. Vagy legyen egy bizonyos kézfogásunk, amiről csak ő tud és ezt bizonyos alkalmakra tartogatjuk. Erre a csemeténk mindig emlékezni fog.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.