2023. 09. 19. - 13:01

Robotizációs fejlesztés Hódmezővásárhelyen

Robotizációs fejlesztés Hódmezővásárhelyen

Több milliárd forintos jövő technológiai innováció veszi kezdetét Magyarországon. 

A robotika és a mesterséges intelligencia rohamos ütemű fejlődése egyre inkább meghatározza a mai világot, mivel már számos területen mutatkozik meg a mindennapi életünkben. Az automatizáció és az robotgépek jelentősen hozzájárulnak a hatékonyság növeléséhez és az emberi élet minőségének javításához.
 
A robotika Magyarországnak nem csupán technológiai fejlesztés, hanem egy olyan lehetőség, amely segít megoldani a társadalmi és gazdasági nehézségeket is. Szerencsére hazánkban egyre több ehhez hasonló beruházást adnak át. 
 
hodmezovasarhely_Torzs
Minden iparág próbálja kihasználni a robotok előnyeit
 
Most éppen a Villeroy&Boch nagyvállalat jelentette be, hogy lezárult a 2020-ban elindult óriási robotizációs beruházás sorozatuk, amelyre több mint 5 milliárd forintot szántak. A legnagyobb részberuházás közé tartozott a robotgépek beszerzése, illetve a magasnyomású öntő gépek telepítése.
 
A vállalat olyan robotokkal működő mázolósort telepített közel 4 millió euró értékben, amely a jövőben nagyon komoly mértékben hozzájárulhat a cég fejlesztéshez és a bevétel növekedéséhez. 
 
A Hódmezővásárhelyen található telephely és gyár elődje egyébként az Alföldi Porcelángyár volt, amelyet már több mint ötven éve megvásárolt a Villeroy&Boch nagyvállalat.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.